Ο Γκος ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό

Το καταπληκτικό παιχνίδι του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι, αλλά και το κέρδος της ομάδας έχοντάς τον στις επάλξεις.

Ο Γκος ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, με χημεία, ομοιογένεια. Όταν ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι, ουσιαστικά ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήρθε ως ο παίκτης που θα καλούνται να καλύψει το κενό του. Να αναλάβει τις αρμοδιότητες του προκατόχου του. Ακόμη και στο ροτέισον, είναι ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο, που συνήθως αντικαθιστά τον Τόμας Ουόκαπ και στο τέλος παίζουν σαν ντουέτο μαζί στο «ασόδυο», όπως συνέβαινε με τους Σλούκα-Ουόκαπ την προηγούμενη διετία. Το θέμα, όμως, είναι πως φέτος ο παίκτης αντιμετώπισε σερί τραυματισμούς. Το γεγονός δεν τον βοήθησε να βρει ρυθμό, καθώς τέσσερις-πέντε αγώνες έπαιζε και μετά καλούνταν να μείνει εκτός. Πλέον, όμως, έχοντας επιστρέψει στην αγωνιστική δράση γερός, δυνατός και υγιής, το γεγονός του έχει δώσει τη δυνατότητα να βρει ρυθμό, αλλά και να παρουσιάζεται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, σε ένα από τα κρίσιμα ματς της φετινής σεζόν, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα λέγαμε πως το χρωστούσε, τόσο στον εαυτό του, όσο και στην ομάδα, αλλά και στον προπονητή που τον εμπιστεύτηκε. Ηγετική και πληθωρική εμφάνιση, δείχνοντας πως είχε πάρει την υπόθεση ανατροπής προσωπικά. Σε 23 λεπτά, είχε 17 πόντους, με 4/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα, συν 3/4 βολές. Έβαλε αρκετά μεγάλα και κρίσιμα σουτ, σε στιγμές που η μπάλα... έκαιγε, δείχνοντας και το εκτελεστικό του ένστικτο.

Έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα και στην πίεση πάνω στη μπάλα. Μέτρησε 5 κλεψίματα και σε κάθε ένα από αυτά, φρόντισε να τρέξει την ομάδα υποδειγματικά στο ανοιχτό γήπεδο. Εντυπωσιακές κάθετες επελάσεις από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, έξοχα τελειώματα σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, ταχύτητα σε πόδια και σε σκέψη στο γρήγορο τρανζίσιον, δείχνοντας ασταμάτητος στο παρκέ. Προσθέστε 3 ασίστ, αλλά και 3 ριμπάουντ, σε μία γεμάτη εμφάνιση. Ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σπουδαίου «διπλού» στο Βελιγράδι, κάνοντας κατάθεση ψυχής στο διάστημα της ανατροπής. Κουβάλησε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, έβαλε μεγάλα σουτ, μίλησε σε κρίσιμα σημεία, έδειξε την κλάση του.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος θύμησε σε όλους πως μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Δεν πρόκειται και για τυχαίο παίκτη άλλωστε. Ήταν ενεργό μέλος της περσινής Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, συμμετείχε στο ρόστερ των Γιούτα Τζαζ στο ΝΒΑ, έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Η αγωνιστική του άνοδος, ισχυροποιεί την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, δίνει ανάσες και ηρεμία στον Τόμας Ουόκαπ.

Με τον Γκος στις επάλξεις, οι Πειραιώτες μπορούν να απειλήσουν περισσότερο σε εκτέλεση και δημιουργία, αλλά και να πιέσουν περισσότερο στην άμυνα. Με τον Γκος σε αυτή την κατάσταση, τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα του Πειραιά, με τον Αμερικανό γκαρντ να φορτσάρει στην πιο κατάλληλη στιγμή της σεζόν. Στην τρέχουσα σεζόν αριθμεί 8,5 πόντους (46% δίποντα, 38,5% τρίποντα, 82,6% βολές), 3,1 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα, σε 21 λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.