Zητούμενο το καλό ποσοστό στα τρίποντα απόψε για τον Ολυμπιακό

Τα μεγάλα ματς θέλουν μεγάλα σουτ και ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει να έχει καλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, με τον Αξέλ Τουπάν φέτος να ξεχωρίζει.

Zητούμενο το καλό ποσοστό στα τρίποντα απόψε για τον Ολυμπιακό

Πέρα από τον πλουραλισμό που θα χρειαστεί να έχει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες επιβάλλεται να βρουν και ρυθμό από την περιφέρεια. Παραδοσιακά, όταν παρουσιάζονται απελπιστικά άστοχοι στα τρίποντα στην «έδρα» του Παναθηναϊκού, όχι μόνο τους παίρνει η… κάτω βόλτα, αλλά ζορίζονται και να αντιδράσουν.

Στο περσινό «διπλό» στο ΟΑΚΑ μέτρησαν 9/23 τρίποντα, έχοντας ένα ποσοστό κοντά στο 40% (39.1%). Αν αρχίσουν όμως να τα.. σπάνε πίσω από τα 6.75 μέτρα, όπως κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (μόλις 2/13-15.4%) οι πιθανότητες να πάρουν το αποτέλεσμα όλο και θα μειώνονται.

Αν παρουσιαστούν αποτελεσματικοί και έχουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό πάνω από 35%, τότε θα βρεθούν σε καλό δρόμο για να πάρουν αυτό που θέλουν. Στο σύγχρονο μπάσκετ, άλλωστε, το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια είναι ένα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο. Πέρα από την προσφορά του Αξέλ Τουπάν σε αυτόν τον τομέα, καθώς παρουσιάζεται μέχρι στιγμής ως ο πιο αξιόπιστος «εκτελεστής» για τον Ολυμπιακό στα τρίποντα (50%, 7/14 σουτ), θα χρειαστεί βοήθεια από όλους τους συμπαίκτες του.

Επιβάλλεται να δείξει την κλάση του σε αυτόν τον τομέα ο Γιάνις Τίμα και θα πρέπει να βάλουν τα σουτ που θα τους δοθούν οι Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Παπανικολάου, όπως και θα χρειαστεί να φωνάξουν "παρών" οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Δεν γίνεται να τα περιμένουν όλα από τον Βασίλη Σπανούλη σε αυτό το κομμάτι. Οι Πειραιώτες φέτος είναι 10οι στην EuroLeague στα τρίποντα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 35.7%. Ναι μεν εκτελούν καλύτερα από τους «πράσινους», αλλά μέχρι στιγμής το στοιχείο αυτό φέτος δεν βρίσκεται στα δυνατά τους σημεία.