Ολυμπιακός: Στόχος το απόλυτο

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει το «3 στα 3» μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου - Αρχή στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν σε ματς-πρόκληση.

Ολυμπιακός: Στόχος το απόλυτο

Τρεις αγωνιστικές έμειναν στην Ευρωλίγκα για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός στην 5η θέση με ρεκόρ 19-12, στην ισοβαθμία με τη Φενέρμπαχτσε. Λίγο πιο πάνω η Μπαρτσελόνα με 20-11, η Μονακό, αλλά και ο Παναθηναϊκός με το ίδιο ρεκόρ. Αυτήν τη στιγμή οι πέντε προαναφερόμενες ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις (από το 2 έως και το 4) που προσφέρουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Βέβαια, δεν έχουν μαθηματικά εξασφαλίσει τη θέση τους στην εξάδα, όμως έχουν το προβάδισμα και κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Οι Πειραιώτες, από την άλλη, δεν ελέγχουν την κατάσταση για το αβαντάζ. Ακόμη και αν πραγματοποιήσουν το «3 στα 3» στα ματς που απομένουν, θα χρειαστεί να κάνουν γκέλες ο Παναθηναϊκός, η Μονακό και η Μπαρτσελόνα. Βλέποντας το πρόγραμμα, οι «πράσινοι» έχουν ουσιαστικά μόνο δύσκολο ματς το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στη Βίρτους στην Μπολόνια, η οποία «καίγεται» για νίκη στην προσπάθειά της να μείνει σε τροχιά πλέι ιν. Τα άλλα δύο είναι απέναντι σε Μπάγερν (εκτός) και Άλμπα (εντός). Η Μονακό έχει να δώσει τρία ματς στη χώρα της (Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις, Μπάγερν), ενώ οι Καταλανοί έχουν να παίξουν κόντρα στους Μπάγερν (εκτός), Μακάμπι (εντός) και την αδιάφορη Βιλερμπάν (εκτός).

Στην πράξη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα. Παίζουν αύριο κόντρα στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι, η οποία θέλει απελπισμένα τη νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι ιν (είναι 11η με ρεκόρ 14-17, στην ισοβαθμία με Μιλάνο, Βαλένθια και Εφές), ακολούθως στη Σερβία θα αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (ο οποίος είναι απίθανο να προλάβει το τρένο των πλέι ιν καθώς έχει ρεκόρ 11-20), ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με την οποία αυτήν τη στιγμή ισοβαθμεί. Οι Τούρκοι τώρα παίζουν με Άλμπα εκτός και μετά υποδέχονται την Αναντολού Εφές στην έδρα τους, πριν τον Ολυμπιακό. Έχουν και εκείνοι απαιτητικό πρόγραμμα.

Στο μεγάλο λιμάνι γνωρίζουν καλά την κατάσταση, έχουν μελετήσει το πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν να κάνουν το «3 στα 3» μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Και όπου τους βγει. Αν έρθει το πλεονέκτημα έδρας, έχει καλώς, αν όχι, δεν θα υπάρξει απογοήτευση. Μάλιστα, όπως σχολίασε και μία φωνή στο ΣΕΦ «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πάει στα φάιναλ φορ έχοντας χάσει εντός και κερδίσει εκτός Μονακό και Φενέρμπαχτσε, οπότε σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι». Δεν έχει και άδικο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, μίλησε με τους παίκτες του για το πώς έχει η κατάσταση και άπαντες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει αυτοπεποίθηση και να είστε σίγουροι πως στο Βελιγράδι θα είναι έτοιμοι να... μασήσουν σίδερα. Ξέρουν πως θα συναντήσουν μία δύσκολη ατμόσφαιρα, γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν μία Παρτιζάν που «καίγεται» για νίκη, αλλά το ίδιο ισχύει και για εκείνους. «Το θέλουμε όσο και εκείνοι» λένε στον Πειραιά και το αντιμετωπίζουν ως ένα ματς-πρόκληση.

Το κλίμα στην ομάδα του Πειραιά είναι εξαιρετικό. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να λειτουργεί εξαιρετικά ως σύνολο, υπάρχει χημεία, ομοιογένεια, ξεκάθαροι ρόλοι, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας πλέον περιμένει να δράσει και το ένστικτο των παικτών του. Θα αναμένει και από τους παίκτες-πρωταγωνιστές του να κάνουν το βήμα μπροστά, να δείξουν χαρακτήρα στα δύσκολα, αλλά και νοοτροπία νικητή.

Είναι η ώρα ώστε οι μεγάλοι παίκτες να δείξουν την κλάση τους, σε στιγμές πλέον που η κάθε κατοχή θα... καίει. «Πάμε για το 3 στα 3» τονίζουν οι παίκτες, υπενθυμίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν πάρει όλους τους «μικρούς τελικούς» που έχουν δώσει. Ας μην ξεχνάμε το κομβικό διπλό στη Βαλένθια, τη νίκη και την κάλυψη της διαφοράς κόντρα στη Βίρτους, την επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.