Η Εφές έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια και ο Ολυμπιακός το παιχνίδι της

Σε ένα ματς που η Εφές είχε το μεγαλύτερο κίνητρο και διακύβευμα, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα και θέλει ολική επαναφορά κόντρα στην Βιλερμπάν.

Η Εφές έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια και ο Ολυμπιακός το παιχνίδι της

Το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στην Κωνσταντινούπολη, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την ήττα με 85-72 από την Εφές. Σε ένα ματς που οι αντίπαλοί τους έπαιζαν με το μαχαίρι στα δόντια, οι Πειραιώτες ήταν σίγουρα πνευματικά και ψυχικά ανέτοιμοι.

Με 10 εύστοχα τρίποντα η τουρκική ομάδα και τον Ολυμπιακό να έχει δεχθεί 48 πόντους μέχρι το ημίχρονο, ήταν αναμενόμενο οι Πειραιώτες να κυνηγούν στο σκορ. Ακόμα και έτσι πάντως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε δύο επιστροφές στο ματς με όπλο την καλύτερή του επιθετικά και αμυντικά (18-24) τρίτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα πλησίασε και στον πόντο (62-61) και εκεί ήταν και που κρίθηκε και το παιχνίδι. Γιατί σε εκείνο το σημείο ακολούθησε ένα σερί της Εφές που της έδωσε ένα προβάδισμα ασφαλείας και τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό, ούτε δυνάμεις για να επιστρέψουν και τρίτη φορά και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη τους ήττα μετά από 7 παιχνίδια.

Το στοιχείο βέβαια που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο δεν ήταν η όποια διαφορά, όσο η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα της Εφές σε συνδυασμό με την αδράνεια του Ολυμπιακού, ο οποίος απλά ακολουθούσε το παιχνίδι της.