EuroLeague: Γιατί ο Ολυμπιακός υπολείπεται του Παναθηναϊκού στην κατάταξη;

Ο λόγος που ο Ολυμπιακός είναι κάτω από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη της EuroLeague. H τριπλή ισοβαθμία, τι ισχύει με τα μεταξύ τους παιχνίδια και ο παράγοντας Φενέρ.

EuroLeague: Γιατί ο Ολυμπιακός υπολείπεται του Παναθηναϊκού στην κατάταξη;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε για 2η φορά φέτος τους Παναθηναϊκού στη EuroLeague, απορία έχει όμως προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι στην επίσημη κατάταξη της διοργάνωσης η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εμφανίζεται στην 4η θέση ενώ αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην 5η.

Συγκεκριμένα στη βαθμολογία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 18-11 όσο και οι «πράσινοι», το ίδιο όμως ρεκόρ έχει και η Φενέρμπαχτσε. Έτσι στην τριπλή ισοβαθμία, κι ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρ για την τελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, για την κατάρτιση της κατάταξης μετράει η συνολική διαφορά πόντων των τριών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι στο +133, ο Ολυμπιακός, στο +106 και η Φενέρ στο +89.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και εφόσον οι τρεις ομάδες τερματίσουν με το ίδιο ρεκόρ, θα μετράει η διαφορά και οι νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία νίκη έναντι των 2 αντιπάλων του.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν την τελευταία αναμέτρηση για την κανονική περίοδο στο ΣΕΦ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15), θέλοντας νίκη με μόλις 3 πόντους για να της πάρουν τη διαφορά από το 79-77 του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη.