Ολυμπιακός: Σκορπίζει ξανά τον τρόμο! - Το τρικ με τους 3 ψηλούς έκρινε το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός θυμίζει πλέον την περσινή ομάδα. Πώς κέρδισε ο Μπαρτζώκας την παρτίδα εναντίον του Αταμάν

Ολυμπιακός: Σκορπίζει ξανά τον τρόμο! - Το τρικ με τους 3 ψηλούς έκρινε το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός αρνούμενος να ηττηθεί, κέρδισε και στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας τον Παναθηναϊκό (71-65), και έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη! Ο Ολυμπιακός θυμίζει πλέον την ομάδα που σκορπούσε τρόμο πέρυσι! Με παίκτες –πολεμιστές ο Θρύλος δείχνει καθαρά πως μπορεί και φέτος να βρίσκεται στο φάιναλ φορ. Κάτι που μέχρι και πριν λίγους μήνες έμοιαζε αρκετά μακρινό. Στο μεγάλο λιμάνι όμως δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και όπως είπε εύστοχα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κατάφεραν να επιβιώσουν παρά τα πολλά προβλήματα και να φτάσουν μέχρι εδώ. Οι δυσκολίες σφυρηλατούν τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό (στο 2-0) και είναι από πάνω αυτήν τη στιγμή. Μη ξεγελιέστε απ’ την επίσημη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, δεν μετράει ακόμη – όπως συνηθίζει- τα μεταξύ παιχνίδια, μέχρι να ολοκληρωθούν. Στην τριπλή έτσι ισοβαθμία που υπάρχει τώρα, ο Ολυμπιακός είναι στο 2-1, ο Παναθηναϊκός στο 1-3 και η Φενέρμπαχτσε στο 2-1. Ο Ολυμπιακός έχει τη Φενέρ στο ΣΕΦ στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον, κι έχει χάσει στην Πόλη μόλις 2 πόντους. Αν θεωρήσουμε έτσι ότι οι τρεις πρώτες θα είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μονακό, και διατηρηθεί η κατάσταση όπως έχει, η τετράδα (και το πλεονέκτημα της έδρας) θα κριθεί στο ματς με τη Φενέρ.

Υπάρχει ωστόσο δρόμος, στη φετινή Ευρωλίγκα όλα μπορούν να συμβούν. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει με τη γνωστή τακτική, που τον έχει οδηγήσει έως εδώ, παιχνίδι με το παιχνίδι. Και στο τέλος θα γίνει ταμείο.

Για το ντέρμπι, μίλησε το πάθος των «ερυθρόλευκων». Για άλλη μια φορά πέτυχαν ανατροπή, δείχνοντας τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα. Και φυσικά, καταλύτης ήταν ο Μόουζες Ράιτ, βγαλμένος από τον κόσμο του ΝΒΑ. Ελάχιστοι τον ήξεραν προτού έρθει εδώ, πρόλαβε να γίνει ένας από τους κορυφαίους ψηλούς αυτήν τη στιγμή στην Ευρωλίγκα! Ο Ολυμπιακός πραγματικά έπιασε λαχείο!

ΥΓ. Δεν του έχει αποδοθεί τυχαία το προσωνύμιο του «σκακιστή». Ο Μπαρτζώκας κέρδισε την παρτίδα με το σχήμα των 3 ψηλών στην τελευταία περίοδο. Με Πίτερς στο «3» και Πετρούσεφ, Ράιτ. Ο Αταμάν αντιθέτως είχε 3 κοντούς μέσα (Γκραντ, Ναν, Σλούκα), ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο ύψος και πήρε τη νίκη!