Δεν αλλάζει και… βουλιάζει

Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα με την «μοναξιά» του Λεσόρ μέσα στη ρακέτα, δεν προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις και θα κινδυνεύσει να χάσει μέχρι και το πρωτάθλημα

Δεν αλλάζει και… βουλιάζει

Ο Παναθηναϊκός δεν έμαθε τίποτε απολύτως από το πάθημά του στον τελικό του Κυπέλλου και πήγε με σχεδόν την ίδια «συνταγή» να κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πλέον εμπεδώσει ποια είναι τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων τους δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να επαναλάβουν στους βασικούς του άξονες το πλάνο από τον τελικό Κυπέλλου.

Χαζοί ήταν; Είδαν πως ο Εργκίν Αταμάν άφησε ξανά απροστάτευτο τον Ματίας Λεσόρ, πως οι «πράσινοι» δεν τους ακολούθησαν και δεν απέκτησαν έναν παίκτη «τύπου Ράιτ», έναν δηλαδή με μικρές απαιτήσεις, πολλά προσόντα και τεράστιο κίνητρο και περίμεναν πότε θα… σκάσει ο Γάλλος.

Η εμμονή του Αταμάν να χρησιμοποιεί τον Μπαλτσερόφσκι για λίγο, μετά να τον παρκάρει στον πάγκο και μετά να… λιώνει τον Λεσόρ έχει αρχίσει να κοστίζει σοβαρά στον Παναθηναϊκό, που ονειρεύεται Final 4 και EuroLeague. Αλλά θα χάσει μέχρι και το πρωτάθλημα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως εάν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει τον Πολωνό, θα έχει πρόβλημα σοβαρότατο.

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πνευματικά ανέτοιμοι κάνοντας πολλά λάθη, ακόμα και στο καλό τους διάστημα, εκεί όπου η διαφορά αντί για δέκα πόντους έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Είπαμε μόνο χαζοί δεν είναι στον Ολυμπιακό. Είδαν πόσο… μαλθακός πνευματικά είναι ο Παναθηναϊκός και «χτύπησαν στο ψαχνό». Έβαλαν σκληράδα στο παιχνίδι τους, ανάγκασαν τον Ναν να παίξει μόνος του κι όχι με τους συμπαίκτες του και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα με τον Ράιτ.

Όπως ακριβώς στο Κύπελλο. Με τον Παναθηναϊκό να επιμένει στα ίδια λάθη και να περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα…