Μόουζες Ράιτ: προσοχή δαγκώνει!

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του και έκανε γερό μπάσιμο για μία θέση στην τετράδα - Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε ξανά... διαμάντι στη λάσπη με τον Μόουζες Ράιτ. 

Μόουζες Ράιτ: προσοχή δαγκώνει!

Υπήρχε μεγάλο πάθος και τεράστια θέληση για νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. Θα λέγαμε και άγχος, μία έξτρα πίεση λόγω του «πρέπει». Ενδεχομένως και εκεί να οφείλεται το κακό και υποτονικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν 1/7 τρίποντα, μόλις 1 ασίστ και το φτωχό 7-17 στο σκορ. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν τα πατήματά τους, έπαιξαν την άμυνα που ξέρουν να παίζουν, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και έλεγξαν τον ρυθμό.

Στην προσπάθεια για ανατροπή, βέβαια, έπαιξε κομβικό ρόλο η παρουσία του Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός σέντερ πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση και ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Με 19 πόντους, δίχως να χάσει σουτ (9/9 δίποντα), νικώντας κατά κράτος σε όλες τις φάσεις τον τρομοκρατημένο Ματίας Λεσόρ. Εντυπωσιακά και επιβλητικά καρφώματα, έξοχα τελειώματα κοντά στο καλάθι, κλεψίματα και καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε και πάλι... διαμάντια στη λάσπη. Ασύλληπτη εμφάνιση από τον θηριώδη ψηλό, ο οποίος «δάγκωνε» όποιον τολμούσε να μπει στο κατώφλι του.

Αξίζουν τα εύσημα στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος έκανε προσωπική υπέρβαση στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κανονικά δεν έπρεπε ούτε στη δωδεκάδα να βρίσκεται. Έπαιξε με πρησμένο αστράγαλο, αλλά παρά το γεγονός αυτό έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. Μέτρησε 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Έβγαλε άμυνες, έβαλε το κορμί του στη... φωτιά και έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ.

Σπουδαία επικράτηση για τον Ολυμπιακό. Έκτη σερί νίκη του στην EuroLeague, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα έχει αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή, ξέροντας να κερδίζει όλα τα κρίσιμα ματς. Άλμα τετράδας για τους Πειραιώτες, οι οποίοι όχι μόνο ισοβάθμησαν στην κατάταξη με τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον και τον καβαλάνε στην ισοβαθμία. Έχουν το πάνω χέρι και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Τα καλύτερα έρχονται!