Ολυμπιακός: Τσίκνισε με σπαγγέτι

O Oλυμπιακό μετράει σερί 5-0, έχει μάθει να κερδίζει τα παιχνίδια που υπάρχει το «πρέπει» και δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Τσίκνισε με σπαγγέτι

Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Και έχει αρχίσει να μαθαίνει να κερδίζει τα παιχνίδια που υπάρχει το «πρέπει». Ήταν κομβικό το «διπλό» μέσα στη Βαλένθια πριν μερικές εβδομάδες, έφερε εις πέρας τις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Μόναχο και Κάουνας, έδειξε νοοτροπία νικητή στο Κύπελλο και κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά παρακαλώ έχοντας μονίμως προβλήματα, τραυματισμούς και απουσίες.

Σε όλα αυτά προστέθηκε τώρα και η σπουδαία επικράτηση κόντρα στη Βίρτους. Το... τσίκνισε με σπαγγέτι στο ΣΕΦ. Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός όχι μόνο ισοβάθμησε με τους Ιταλούς, αλλά τους καβάλησε κιόλας. Γιατί κάλυψε τη διαφορά και θα υπερτερεί πλέον στην ισοβαθμία στην κατάταξη. Νίκη μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, δείχνοντας αυταπάρνηση, αλλά και νοοτροπία νικητή στο τέλος.

Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι στο πρώτο μέρος. Κυρίως γιατί δεν έπαιζαν άμυνα, δεν προστάτευαν τη μπάλα, αλλά και επειδή αναλωνόντουσαν σε λάθη. Το επί μέρους σκορ 20-5 (57-51) στην τρίτη περίοδο άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, έφερε την ανατροπή και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν την κατάσταση.

Μέσα στη σεζόν, είναι γεγονός πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε δεχτεί κριτική για το γεγονός πως στο τέλος έχανε ορισμένα ματς μέσα από τα χέρια του, μη δείχνοντας ψύχραιμες συμπεριφορές. Πλέον, όμως, έχει βρει και πάλι τον τρόπο να καθαρίζει τα ματς και να παίρνει τις νίκες. Μεγάλο το τρίποντο (74-67) του Πίτερς στα 16'' πριν το τέλος, με τον Πετρούσεφ να του δίνει καταπληκτική ασίστ. Ένα σου που «σκότωσε» τους Ιταλούς, αλλά και που έδειξε πως ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει τα παιχνίδια που θέλει.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι παίκτης βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό και όπως έχουμε επισημάνει, όταν εκείνος παίζει καλά, σχεδόν πάντα κερδίζει και η ομάδα του Πειραιά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 16 πόντους (3/5 τρίποντα), ενώ πήρε και 8 ριμπάουντ. Έδωσε επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες, έδωσε μεγάλες μάχες στην άμυνα και ορισμένα λάθη που έκανε βγήκαν από την κόπωση που έβγαζε στο παρκέ. Το 16/29 βολές πάντως είναι θέμα προς συζήτηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σπατάλησε 13 εύκολους πόντους μέσα στο ματς.

Ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη και με νίκη κόντρα στο «τριφύλλι», όχι μόνο θα το φτάσει στην κατάταξη, αλλά και θα το καβαλήσει επίσης, καθώς οι Πειραιώτες είχαν πάρει το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Ευχή όλων να είναι «παρών» ο Τόμας Ουόκαπ, ένας παίκτης που γνώρισε την αποθέωση από προπονητές και συμπαίκτες στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του ματς, εκθειάζοντας το πόσο πολύτιμος είναι μέσα στο σύνολο. Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες έχουν βάλει πλέον πλώρη για το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs. Πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους.