Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

O Ολυμπιακός με τις τέσσερις σερί νίκες που έχει σημειώσει, όχι μόνο έχει μάθει και πάλι να κερδίζει, αλλά και να παρουσιάζει το μπάσκετ που ξέρει.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Δεν είναι τυχαίο πως ο Αντρέα Τρινκιέρι αποθέωσε και εκθείασε το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως εκτιμά πως θα κατακτήσει φέτος την Ευρωλίγκα. Γιατί οι προπονητές ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το πόσο καλά είναι προπονημένες οι ομάδες, την τακτική, τους αυτοματισμούς που βγάζουν στο παρκέ.

Οι Πειραιώτες σιγά-σιγά, με τις τέσσερις σερί νίκες που έχουν σημειώσει, όχι μόνο έχουν μάθει και πάλι να κερδίζουν, αλλά και να παρουσιάζουν το μπάσκετ που ξέρουν, αλλά και που πρεσβεύουν. Δηλαδή; Αυτό με την γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με κίνηση μακριά από τη μπάλα από τους παίκτες, για να βρουν και να έρθουν τα ελεύθερα σουτ.

Αυτοματισμοί στα πικ εν ρολ, με τον Ολυμπιακό να έχει γίνει ξανά ομάδα που μοιράζει +20 ασίστ σχεδόν σε κάθε ματς. Αξιοποίηση των παικτών από όλες τις θέσεις, ψάχνοντας την καλύτερη επιλογή στην επίθεση, στοχεύοντας και στις αδυναμίες του αντιπάλου. Αυτό έκανε και στο Κάουνας. Όταν η Ζάλγκιρις έπαιξε με τον Μπιρούτις στην αρχή, τον σημάδευε στο πικ εν ρολ.

Όταν μπήκε ο Χέιζ, ο Φαλ τον πόσταρε αμέσως. Όταν ο Σμιτς πήγε πάνω στον Πίτερς σε θέση πάουερ φόργουορντ, ο Ολυμπιακός ενέπλεξε σε τέσσερις σερί επιθέσεις τον Αμερικανό με οφ σκριν καταστάσεις, πήρε δύο μαζεμένα φάουλ από τον Λετονό και τον έστειλε στον πάγκο. Όλα αυτά ήρθαν βάσει σχεδίου, δεν ήρθαν τυχαία. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.