Ολυμπιακός: Το κλειδί για το πλεονέκτημα της έδρας

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας από το Κάουνας και πλέον κυνηγάει μία θέση στην πρώτη τετράδα και φυσικά το πλεονέκτημα της έδρας. Πώς μπορεί να το πάρει.

Ολυμπιακός: Το κλειδί για το πλεονέκτημα της έδρας

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από το Κάουνας, έχοντας εξαιρετική απόδοση στην επίθεση. Η ομάδα του Πειραιά μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και έχει ρεκόρ 16-11 που της επιτρέπει να διεκδικεί μία θέση στην πρώτη τετράδα άρα και το πλεονέκτημα της έδρας στα play off της Euroleague.

Μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου απομένουν επτά παιχνίδια και πρόκειται για την πιο δύσκολη και απαιτητική Euroleague που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Είναι ριψοκίνδυνο να γίνουν προβλέψεις για το φινάλε, αλλά έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως τέσσερις νίκες να είναι αρκετές για να πάρει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός.

Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο πρόγραμμα που έχουν μέχρι το φινάλε οι Βίρτους, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός που κυνηγάει το πλεονέκτημα της έδρας έχει τέσσερα σημαντικά ματς στο ΣΕΦ και ίσως αυτά να του αρκούν για να μπει στην τετράδα. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου θα παίξει με τη Βίρτους στο ΣΕΦ και μία εβδομάδα αργότερα με τον Παναθηναϊκό.

Στις 21 Μαρτίου θα υποδεχτεί τη Βιλερμπάν και τελευταία αγωνιστική τη Φενέρμπαχτσε. Είναι δεδομένο ότι σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Μακριά από το Φάληρο θα παίξει με Εφές, Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα.