Oλυμπιακός: Όταν «πάτησε» τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ξέρει να κερδίζει τη Ζαλγκίρις - Την είχε διαλύσει στο ΣΕΦ με 89-72, παίρνοντας... φωτιά από την περιφέρεια με 15/29 τρίποντα. 

Oλυμπιακός: Όταν «πάτησε» τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ

Για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους, επικρατώντας με σκορ 89-72. Πάτησαν... γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο (24-12), προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 43-31 και έλεγξαν τον ρυθμό μέχρι το τέλος, έχοντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ.

Χαρακτηριστικό παιχνίδι στο οποίο όταν παίζουν ταυτόχρονα καλά οι Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν, ο Ολυμπιακός σχεδόν πάντα κερδίζει. Ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 22 πόντους, με 4/5 τρίποντα, συν 6 ριμπάουντ, ενώ ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Μέτρησε 25 πόντους, με 4/6 τρίποντα και 4/6 δίποντα, παίρνοντας... φωτιά στην επίθεση.

Αξιοσημείωτη και η εξαιρετική εικόνα του Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος είχε 14 πόντους με 5 ασίστ. Ο Ολυμπιακός βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, έχοντας 15/29 τρίποντα (51,7%), με το περιφερειακό σουτ να τον οδηγεί στο θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο, όπως και οι πολλές συνεργασίες (23 ασίστ). Ώρα για τους Πειραιώτες ώστε να κάνουν την Παρασκευή το «2 στα 2» φέτος κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.