Αταμάν: «Ο αγώνας με τη Ρεάλ δεν είναι ο πιο δύσκολος - Δεν είναι must παιχνίδι για εμάς»

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν έχει «πρέπει» η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αταμάν: «Ο αγώνας με τη Ρεάλ δεν είναι ο πιο δύσκολος - Δεν είναι must παιχνίδι για εμάς»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτης (29/2, 21:45) για την 27η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Εργκίν Αταμάν να σχολιάζει ότι η ομάδα θα κάνει το παιχνίδι του, αλλά δεν υπάρχει «πρέπει» για τη νίκη.

«Απομένουν οκτώ αγώνες για το φινάλε της regular season. Όλα τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Για εμένα, ο αγώνας με τη Ρεάλ δεν είναι ο πιο δύσκολος. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε αυτό το γήπεδο όμως δεν είναι must παιχνίδι για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, κάτι που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο στην Αθήνα κόντρα στη Ρεάλ. Στη συνέχεια όμως βρήκαν εύκολα καλάθια και νίκησαν. Δεν θα είναι εύκολο όμως αν παλέψουμε για τον μεγάλο στόχο, θα πρέπει να παίξουμε σκληρά και με αυτοπεποίθηση σε αυτό το γήπεδο. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας»

Για το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι αγώνες των προκριματικών του EuroBasket 2025: «Είχαμε οκτώ παίκτες στα παράθυρα. Συναντηθήκαμε όλοι μας χθες στη Μαδρίτη, όμως είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Και η Ρεάλ είχε οκτώ παίκτες στα παράθυρα.

Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση της EuroLeague, η προετοιμασία ενός αγώνα δεν είναι τόσο σημαντική. Παίζουμε ήδη πέντε μήνες μαζί. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι η κατάσταση των παικτών και σήμερα θα κάνουμε προπόνηση στην τακτική. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη προετοιμασία στη EuroLeague, διότι κάθε δυο μέρες δίνεις αγώνα, υπάρχει ένα διάλειμμα δέκα ημερών όμως πιστεύω ότι αύριο θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας.

Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ στο Κύπελλο Ελλάδας, πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ. Γιατί στο ΟΑΚΑ παίζουμε εξαιρετική άμυνα σε κάθε παιχνίδι, βγάζουμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Όμως εκτός έδρας δεν βρήκαμε τον τρόπο, με εξαίρεση κάποιους αγώνες».