Ομπράντοβιτς: «Έχω αρμονική σχέση πλέον με τον Τζέιμς»

Ο προπονητής της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς μίλησε σε σερβικό τηλεοπτικό σταθμό για την πορεία της ομάδας του αλλά και τις σχέσεις του με τον Μάικ Τζέιμς

Ομπράντοβιτς: «Έχω αρμονική σχέση πλέον με τον Τζέιμς»

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στο σερβικό κανάλι RTRS και μίλησε τόσο για την πορεία της Μονακό στη EuroLeague, όσο και για τη σχέση του με τον Μάικ Τζέιμς.

Ο τεχνικός των Μονεγάσκων στάθηκε στη διάρκεια της συνεργασίας του με τον 33χρονο γκαρντ και παραδέχτηκε ότι θα του είναι ευγνώμων για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Όλα ήταν διαφορετικά στο παρελθόν. Ο παίκτης έπρεπε να προσαρμόζεται στον προπονητή και στην ομάδα. Ο προπονητής ήταν σαν δικτάτορας. Συνεργαζόμαστε τρία χρόνια με τον Μάικ Τζέιμς.

Δεν έχει παίξει για κανέναν προπονητή για περισσότερο καιρό. Αν και είχαμε προβλήματα, νομίζω ότι τα ξεπεράσαμε και πλέον έχουμε μια αρμονική σχέση.

Του το έχω πει πολλές φορές ότι θα του είμαι ευγνώμων για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Όσο καλός προπονητής και να είσαι, δυσκολεύεσαι πολύ αν δεν έχεις καλούς παίκτες. Όταν μια ομάδα αποτελείται από τέτοιου επιπέδου αθλητές, εσύ θα πρέπει να επιλέξεις ποιοι θα παίξουν με ποιους.

Ο Μάικ είναι απ' τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά για εμάς, όπως ο Λόιντ και ο Οκόμπο» επεσήμανε ο Ομπράντοβιτς, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη φετινή πορεία της Μονακό στη EuroLeague και πρόσθεσε:

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι αυτό το σημείο. Καταφέραμε να ισορροπήσουμε τον προηγούμενο μήνα. Ξεκινήσαμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλό πρόγραμμα από εδώ και πέρα στην EuroLeague.

Φυσικά, είναι περίεργο να το λες αυτό σε ένα πρωτάθλημα όπου ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Έχουμε, όμως, πλεονέκτημα όταν παίζουμε εντός έδρας. Οι περισσότεροι αγώνες που δώσαμε ήταν απέναντι σε ομάδες που αναμένεται να είναι στην πρώτη οκτάδα», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.