Ολυμπιακός: Όπλο του η δημιουργία

Ο Ολυμπιακός είχε θέμα στις ασίστ στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά πλέον δίνει ρεσιτάλ στη δημιουργία. 

Ολυμπιακός: Όπλο του η δημιουργία

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν είχε εμφανίσει ένα πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας. Δύσκολα ξεπερνούσε τις +15 ασίστ, τη στιγμή που πέρσι μοίρασε σχεδόν 22 τελικές πάσες μέσον όρο. Δεν είναι μικρή η διαφορά. Στα τελευταία παιχνίδια του βέβαια έχει βελτιωθεί αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Μοιράζει και πάλι σχεδόν 20 ασίστ σε κάθε ματς.

Καλή κυκλοφορία της μπάλας, λειτουργικές συνεργασίες στο πικ-εν-ρολ, ωραία κοψίματα μέσα στη ρακέτα, κίνηση μακριά από τη μπάλα, περισσότερες συνεργασίες μεταξύ των παικτών. Φαίνεται έμπρακτα πως ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στις βασικές αρχές του και η ομάδα λειτουργεί και πάλι όπως πρέπει.

Οι Πειραιώτες πλέον διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στις ασίστ, μετρώντας 19,5 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Έχοντας μάλιστα σχεδόν όλους τους παίκτες με ενεργή συμμετοχή σε αυτό το κομμάτι.

Πρώτος ο Τόμας Ουόκαπ με 4,6, δεύτερος ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 3,2, τρίτος ο Κώστας Παπανικολάου με 2,9, τέταρτος ο Μουσταφά Φαλ με 2,6, πέμπτος ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ με 2 ασίστ μέσον όρο ανά παιχνίδι. Όταν ο Ολυμπιακός μοιράζει καλά τη μπάλα και κάνει λίγα λάθη, η ομάδα σχεδόν πάντα κερδίζει. Το έχει δείξει αυτό την τελευταία τριετία.