Ρούμπιο: «Ο παίκτης είχε "φάει" το άτομο και δεν ήξερα ποιος ήμουν»

Για το πρόβλημα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε ο Ρίκι Ρούμπιο κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη Μπαρτσελόνα.

Ρούμπιο: «Ο παίκτης είχε "φάει" το άτομο και δεν ήξερα ποιος ήμουν»

Συγκινητικός στην παρουσίασή του από τη Μπαρτσελόνα ο Ρίκι Ρούμπιο που μίλησε για το πρόβλημα ψυχικής υγείας και το πως έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να το αντιμετωπίσει.

Ο Ισπανός άσος είχε χαρακτηριστικά ότι ήταν «στο σκοτάδι» αφού ο παίκτης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε είχε «φάει το άτομο», ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη δουλειά που έκανε με τον ψυχολόγο του αλλά και τον τρόπο που βλέπει πλέον τα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ανέπτυξα χρόνιο στρες και έπρεπε να το ρυθμίσω. Δεν το χαρακτήρισα ως άγχος ή διαταραχή. Είχα συμπτώματα ψυχικών προβλημάτων, αλλά ήθελα να το καταλάβω. Υπήρχε ένας εσωτερικός παράγοντας, λόγω του τρόπου σκέψης μου. Αλλά ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να το δουλέψω τον εαυτό μου.

Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει. Αλλά δούλεψα και ελπίζω να βοηθήσει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Ήμουν στο σκοτάδι , αλλά έτσι βγαίνεις από αυτό. Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε το ανεξέλεγκτο και δεν ξέρεις πότε θα σε βγάλει η ζωή σε άλλο δρόμο. Πρέπει να ζεις μέρα με τη μέρα.

Όταν τον άφησα ένιωσα σαν το πιο δειλό άτομο στον κόσμο. Ο παίκτης είχε φάει το άτομο και δεν ήξερα πραγματικά ποιος ήταν. Ήταν ένα μάθημα ζωής. Δραματοποιούμε και δεν συνειδητοποιούμε τη ζημιά που βιώνουμε. Το θετικό είναι ότι περιποιούμαι περισσότερο τον εαυτό μου».