Αταμάν: «Μας έκανε καλό η ήττα από τον Άρη»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του φέτος, τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, τον γιό του Σαρπ, αλλά και τον Φατίχ Τερίμ

Αταμάν: «Μας έκανε καλό η ήττα από τον Άρη»

Ο Εργκίν Αταμάν παραχώρησε συνέντευξη σε ΜΜΕ της Τουρκίας μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε.

Μίλησε όχι μόνο για την προσπάθεια που καταβάλει στο «τριφύλλι», αλλά και για τον κόσμο της ομάδας, όπως και για τον Φατίχ Τερίμ.

«Φέτος κάναμε πολλές μεταγραφές, όμως η πιο δύσκολη ήταν αυτή του Σαρπ (σ.σ. γιος του). Με δεδομένη την πορεία μας τόσο στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό όσο και με τις συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα», επισήμανε ο Αταμάν για να μιλήσει στη συνέχεια για το ματς με τη Φενέρ.

«Κόντρα στη Φενέρ δεν παίξαμε καλά, η Φενέρ είχε καλή τακτική, αλλά και εμείς βρήκαμε λύσεις στην άμυνα και με τον Καλαϊτζάκη σε κάποιες επιθέσεις και πήραμε μία σημαντική νίκη», επεσήμανε ο Αταμάν και πρόσθεσε:

«Μην ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε απουσίες, όπως είναι ο Σλούκας, αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα στο ροτέισον, αλλά βρίσκουμε λύσεις».

Ο Αταμάν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ήττα από τον Άρη. «Καμία ήττα δεν είναι καλή, αλλά η ήττα από τον Άρη μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν μία ευοίωνη ήττα, διότι σκεφτόμασταν και πιστεύαμε ότι δεν θα χάσουμε κάποιο ματς. Μας έκανε καλό. Αλλά μία τέτοια ήττα μας έκανε να συγκεντρωθούμε γρήγορα στο ματς με τη Φενέρ.

Μας έδωσε κίνητρο για το ματς με τη Φενέρ. Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από το ματς με τον Άρη δημιουργήθηκε αυτή η ατμόσφαιρα και έδωσε ώθηση στους παίκτες».

Ο Αταμάν, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Αποκάλυψε πως η παρέα του γιου του, 4 άτομα, πήγαιναν στο γήπεδο με φανέλες της Εφές όσο ο ίδιος ήταν στην Αναντολού και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. «Τους μάζεψε από το σχολείο και ήρθαν να δουν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έφυγαν χαρούμενοι διότι κερδίσαμε τη Φενέρ», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία μίλησε και για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθώ τα ματς του Παναθηναϊκού και του Τερίμ. Θα πάω και σε ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού, τώρα στην Ελλάδα εδώ και δύο μήνες οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές. Βέβαια, αν θέλω να πάω, μπορώ να πάω, αλλά λείπει η ατμόσφαιρα των φίλων του Παναθηναϊκού.

Ο Τερίμ ξεκίνησε πολύ καλά, υπήρχε μία συμπάθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού με τον πρώην προπονητή, αλλά κατάφερε να την «σπάσει». Κατάφερε δύο φορές να «νικήσει» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακολουθούν σημαντικά ματς στο πρωτάθλημα, εκείνος ήρθε δύο φορές να μας δει.

Και όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα, θα πάω σε ματς να δω την ομάδα του Τερίμ. Μπορεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός με τον μπασκετικό να έχουν διαφορετικές διοικήσεις, αλλά η ατμόσφαιρα, αυτή του ΟΑΚΑ, είναι ίδια και στο ποδόσφαιρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με το καλό αυτή την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, θα την πάω και στο Βερολίνο».