Ο αθόρυβος Ουόκαπ και τα σημεία νίκης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός άλωσε ξανά τη Βαλένθια με πολλά θετικά στοιχεία στην απόδοσή του και έχει το δικαίωμα να κοιτάζει πολύ ψηλά στην κατάταξη.

Ο αθόρυβος Ουόκαπ και τα σημεία νίκης του Ολυμπιακού

Χωρίς να χρειαστεί να θέλξει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη στη Βαλένθια, σε μία βραδιά με πολλά θετικά στοιχεία και πολλούς πρωταγωνιστές.

Σε ένα ματς που απέδωσαν οι Κάνααν, Ράιτ, Πίτερς και ΜακΚίσικ, ξεχώρισε ο αθόρυβος Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος με την άμυνά του υποχρέωσε σε κακές εμφανίσεις τους Τζόουνς και Χάρπερ.

Οι Πειραιώτες είχαν πολυφωνία στην επίθεση και ατσάλινο τείχος στην άμυνα. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο κατόρθωσαν να κρατήσουν τις «νυχτερίδες» με 5 πόντους για 8', σημειώνοντας επιμέρους 9-20.

Καθοριστικό ήταν και στο φινάλε της περιόδου το challenge που κέρδισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετατρέποντας το γκολ φάουλ του Χάρπερ, σε επιθετικό πάνω στον Κάνααν και έφερε και την αποβολή του Μουμπρού.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 στα τρία εκτός έδρας ματς που έπαιξε σε Γερμανία και Ισπανία και βλέπει πλέον πεντακάθαρα την εξάδα, έχοντας πλέον το δικαίωμα να κοιτάζει και ψηλότερα.

Η θέση του στη τετράδα θα κριθεί κυρίως από τα ματς με τη Βίρτους και τον Παναθηναϊκό, δύο ομάδες που θέλει να κερδίσει και για την πιθανότητα ισοβαθμίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάει στην διακοπή της EuroLeague με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ στην επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα ταξιδέψει στη Λιθουανία για το ματς με τη Ζαλγκίρις με σαφώς λιγότερο άγχος.