Ολυμπιακός: Ο Θρύλος έστειλε μήνυμα

Από τις μεγάλες νίκες της σεζόν για τον Ολυμπιακό, δείχνοντας νοοτροπία πρωταθλητή, αλλά και τις προθέσεις του και για φέτος. 

Ολυμπιακός: Ο Θρύλος έστειλε μήνυμα

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει ανάγκη από μεγάλες σε σημασία νίκες, από θετικά αποτελέσματα σε κομβικά ματς, από σπουδαία «διπλά» σε δύσκολες έδρες. Και όλα αυτά τα κατάφερε μέσα στη Βαλένθια, παίρνοντας μία κρίσιμη και πολύτιμη επικράτηση. Αν έχανε, οι «νυχτερίδες» θα τους έπιαναν στην κατάταξη και θα υπερτερούσαν μέχρι τέλους στο σενάριο της ισοβαθμίας. Τώρα, οι Πειραιώτες όχι απλά νίκησαν, αλλά κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους (56-63) στο Φάληρο με +13 (65-78). Πλέον, όχι μόνο έκαναν γερό μπάσιμο για μία θέση στην πρώτη εξάδα, αλλά εδραίωσαν και την παρουσία τους στην οκτάδα. Αποτέλεσμα που τονώνει το ηθικό που φέρνει ηρεμία και δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει Κυπέλλου. Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχει τώρα διακοπή και την ερχόμενη εβδομάδα κρίνεται ο δεύτερος τίτλος της σεζόν, ύστερα από το Σούπερ Καπ.

Οι Πειραιώτες πήραν το θετικό αποτέλεσμα γιατί έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Σε μία όχι εντυπωσιακή βραδιά και για τις δύο ομάδες, ήταν ξεκάθαρο πως όποιος κατάφερε να λειτουργήσει καλύτερα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, θα έπαιρνε και το αποτέλεσμα. Το επί μέρους σκορ 9-20 στην τρίτη περίοδο, το οποίο και έφερε τον Ολυμπιακό στο +12 (48-60) στο 30', ήταν αυτό που έψαχνε η ομάδα του Πειραιά. Στο τέλος έλεγξε πανέξυπνα το προβάδισμά της μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης. Πλέον, έχει μάθει να ελέγχει τη διαφορά που παίρνει στο σκορ και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Ήταν μία ομαδική νίκη, με πλουραλισμό στην επίθεση και αυτό φάνηκε όχι μόνο στη στατιστική, αλλά και μέσα στο παρκέ. Ο κάθε παίκτης είχε τη στιγμή του, τις φάσεις του, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους. Ο Τόμας Ουόκαπ μοίρασε 5 ασίστ και είχε 2 κλεψίματα, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος βρήκε ρυθμό στην επίθεση στην τρίτη περίοδο, ο Μόουζες Ράιτ έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Άλεκ Πίτερς μάζεψε 11 ριμπάουντ, ο Φιλίπ Πετρούσεφ έδινε πόντους όταν η ομάδα το είχε ανάγκη, ο Σακίλ ΜακΚίσικ σταματιόταν μόνο με φάουλ με τις διεισδύσεις του και δεν έχασε ούτε μία βολή (6/6).

Αναμφίβολα, όμως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αϊζάια Κάνααν. Μπορεί να μη του βγήκαν τα τρίποντα (1/5), αλλά μέσα στο καλάθι δεν έχασε σουτ (5/5 δίποντα). Έβαζε σουτάκια από μέση απόσταση, με φλότερ, τέλειωνε τις φάσεις με μπασίματα. Έκανε το βήμα μπροστά, έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του, έβαλε και ένα «καυτό» τρίποντο στο τέλος φέρνοντας τη διαφορά και στο +15. Εξαιρετική εμφάνιση, ώριμη, μεστή, αλλά και ηγετική.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την 1η Μαρτίου το παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και ακολούθως υποδέχεται τη Βίρτους στο ΣΕΦ. Δύο ματς στα οποία θέλει και μπορεί να κάνει το «2 στα 2». Ο Μουσταφά Φαλ επέστρεψε, αν και δείχνει ανέτοιμος, αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα γίνεται και πάλι υγιής. Και με αυτό το γεμάτο ρόστερ, με την ομάδα παράλληλα να έχει επιστρέψει στις βασικές αρχές της, σημειώνοντας νίκες με εξαιρετικές εμφανίσεις, στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως ο Ολυμπιακός είναι και φέτος δυνατός, έτοιμος για μεγάλα πράγματα.