Λάσο: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας κύριος»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Πάμπλο Λάσο μίλησε για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και για τις ενστάσεις του σχετικά με την επέκταση της EuroLeague

Λάσο: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας κύριος»

O Πάμπλο Λάσο έκανε δηλώσεις σε σερβική ιστοσελίδα, όπου μίλησε για την σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη επέκταση της EuroLeague.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Mozzart Sport:

Για την Παρτιζάν: «Η Παρτιζάν είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο δύσκολους εκτός έδρας αγώνες που μπορείς να έχεις στην Ευρώπη, γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί είναι φανταστική. Υποστηρίζουν πραγματικά την ομάδα τους. Θέλουν να συνεχίσουν αυτό που έκαναν την περασμένη σεζόν, κάτι που ήταν υπέροχο για αυτούς. Για να κερδίσουμε, πρέπει να παίξουμε το καλύτερό μας μπάσκετ και να αγνοήσουμε την ατμόσφαιρα.

Επίσης, τώρα δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το τι παιχνίδια χάσαμε. Η κατάσταση είναι όπως είναι και έχουμε ακόμα ευκαιρίες. Για μένα, το Βελιγράδι ήταν πάντα η πόλη του μπάσκετ. Θυμάμαι τα παιχνίδια στη Χάλα Πιονίρ με την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα, πάντα σκεφτόμουν πόσο υπέροχη ήταν η ατμόσφαιρα. Είναι ακόμα καλύτερα στο Belgrade Arena».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και χρησιμοποίησε όλα όσα συζητήσαμε για να χτίσει πρόσθετη σταθερότητα που απολαμβάνει ο σύλλογος. Δημιουργούσε μια ιδιαίτερη κουλτούρα και η Παρτιζάν ζει πλέον σε μια καλή κατάσταση, η οποία μπορεί να κρατήσει χρόνια. Τώρα έχει όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει σε νικηφόρο μονοπάτι.

Είναι ένας κύριος. Κάθε πρακτική που έκανα μαζί του στη Μαδρίτη ήταν σαν ένα μικρό σχολείο ενός μεγάλου δασκάλου. Αν μιλούσα για αυτόν τώρα, δεν θα κοιτούσα τον ως προπονητή, αλλά ως φίλο. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Όποτε έρχομαι στο Βελιγράδι, τον προσκαλώ και βγαίνουμε για φαγητό. Φυσικά, θα μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά το κάνουμε ως φίλοι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Αναγνωρίζει με ακρίβεια το ταλέντο των παικτών του και ξέρει πώς να τα βάλει όλα μαζί σε μια ποιοτική ομάδα».

Για την επέκταση της EuroLeague: «Είμαστε ήδη σε μια κατάσταση όπου τα παιδιά παίζουν σχεδόν 100 παιχνίδια το χρόνο», Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Εάν έχετε 365 ημέρες και 100 παιχνίδια το χρόνο, αυτό σημαίνει ότι παίζεται ένα παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες. Ανησυχώ μήπως οι μπασκετμπολίστες, είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν όλο αυτό.

Δεν έχουν χρόνο για ξεκούραση και προπόνηση, και δεν ξέρω αν είναι καλή λύση για το μπάσκετ να προσθέσει περισσότερους αγώνες σε αυτό το ημερολόγιο. Φυσικά, ο κόσμος θέλει να διεξάγονται πολλοί αγώνες, αλλά ίσως είμαι ρομαντικός, γιατί θέλω οι αγώνες που παίζουμε να είναι πολύ καλοί. Είναι δύσκολο να ισορροπήσεις τα πάντα, γιατί θέλεις να δώσεις την παράσταση στον κόσμο, αλλά θες να γίνει καλά».