Ολυμπιακός: «Τελικός» στη Βαλένθια

Στις 21:30 ο Ολυμπιακός ψάχνει διακαώς τη νίκη στην έδρα της Βαλένθια για την 26η αγωνιστική της EuroLeague.

Ολυμπιακός: «Τελικός» στη Βαλένθια

Μεγάλο ματς απόψε για τον Ολυμπιακό. Κρίσιμο και κομβικό, κάτι σαν... τελικός! Δεν υπερβάλλουμε. Οι Πειραιώτες απόψε αντιμετωπίζουν τη Βαλένθια επί ισπανικού εδάφους στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Είναι ντέρμπι από θέμα βαθμολογικής θέσης και κατάταξης. Οι Πειραιώτες είναι στο 14-11 και φιγουράρουν στην 7η θέση, με τις «νυχτερίδες» να ακολουθούν μία θέση πιο κάτω με 13-12 ρεκόρ.

Αντιλαμβάνεστε πως αν οι «πορτοκαλί» επικρατήσουν, τότε όχι μόνο θα φτάσουν το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά θα υπερτερούν κιόλας κόντρα στους νταμπλούχους Ελλάδας, αφού είχαν επικρατήσει και στο Φάληρο. Υπάρχει ένα «πρέπει», στο οποίο καλείται να αντεπεξέλθει ο Ολυμπιακός, δείχνοντας έτοιμος, αποφασισμένος και ικανός να λάβει όχι απλά μία θέση στην πρώτη εξάδα, αλλά και στα πλέι οφ γενικότερα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά όσο η κανονική διάρκεια φτάνει στο τέλος της τόσο και θα φανεί η σκληράδα των ομάδων όσο και η νοοτροπία νικητή που διαθέτουν.

Ευχάριστα νέα για τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, μπήκε στο αεροπλάνο για την Ισπανία και θα λάβει μέρος στην αναμέτρηση κόντρα στη Βαλένθια. Ενδεχομένως να μην παίξει όπως στα προηγούμενα ματς, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει και πάλι τον γίγαντα μέσα στη ρακέτα του. Ο Γάλλος σέντερ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος, κάνοντας σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, έχοντας 7,7 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,2 μπλοκ σε 22,5 λεπτά συμμετοχής μέσον όρο. Γεμίζει το οπλοστάσιο των Πειραιωτών, ενώ στην αναμέτρηση θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.