Ολυμπιακός: Είναι ακόμη ζωντανός για την εξάδα

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Μόναχο, φώναξε «παρών» στο «πρέπει» και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της εξάδας

Ολυμπιακός: Είναι ακόμη ζωντανός για την εξάδα

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, δυσκολίες, τραυματισμούς, νέα πρόσωπα. Τα παιχνίδια είναι πολλά, συνεχόμενα, όπως και τα ταξίδια. Αποτέλεσμα; Να μην υπάρχει και διαθέσιμος χρόνος ώστε να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες, να δουλευτούν τα νέα σχήματα. Όλα γίνονται στην ταχύτητα και αυτό δεν είναι εύκολο. Και οι Πειραιώτες κλήθηκαν να τα διαχειριστούν όλα αυτά αυτά μέσα σε μία διπλή αγωνιστική, στην οποία υπήρχε το «πρέπει». Με πρόγραμμα κόντρα σε Μπάγερν και Άλμπα, επιβαλλόταν να κάνει το «2 στα 2» και τα κατάφερε. Έδειξε χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή, αλλά και ψυχραιμία.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο μέρος και κράτησαν μόλις στους 72 πόντους τη Μπάγερν. Έκαναν καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεν έκαναν ούτε ένα λάθος! Εντυπωσιακό, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (17/5). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας την χαρακτήρισε την ίσως πιο σημαντική νίκη μέχρι στιγμής στη σεζόν. Δεν είχε άδικο. Η ομάδα παρέμεινε σε τροχιά εξάδας, ενώ παράλληλα διατήρησε στη +1 νίκη την απόσταση από τη Βαλένθια που είναι μία θέση. Την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο ομάδες συναντιούνται στην Ισπανία και αντιλαμβάνεστε τη σημασία της αναμέτρησης. Υπενθυμίζεται πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν χάσει από τις «νυχτερίδες» στο ΣΕΦ.

Είχε ανάγκη αυτή τη σπουδαία εμφάνιση ο Τόμας Ουόκαπ. Βρήκε ξανά τον καλό εαυτό του. Έδειξε το ηγετικό του πνεύμα, πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη, έχοντας 16 πόντους και 8 ασίστ. Απόδοση που του τονώνει το ηθικό ενόψει της συνέχειας, με τον Τεξανό να βλέπει την... μπέρτα του να ανεμίζει και πάλι. Πολύτιμη και η επανεμφάνιση του Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος είχε 14 πόντους, με 6/7 δίποντα, ερχόμενος μάλιστα από τραυματισμό, ενώ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εξαιρετικός στο τέλος. Έξοχη ασίστ (κάτω από τα πόδια του Ιμπάκα) στον Σέρβο που πέτυχε το καλάθι του αγώνα στο τελευταίο λεπτό, ενώ ακολούθως ήταν ψύχραιμος στις βολές.

Ο Αιζάια Κάνααν έμεινε χωρίς πόντο μετά το έξοχη παιχνίδι του κόντρα στην Άλμπα, με τη Μπάγερν να του βάζει δύσκολα στο ματς. Μόλις στους 7 πόντους και ο Άλεκ Πίτερς, αλλά παρά το γεγονός αυτό, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν. Θετική εικόνα από τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος έδειξε να... αφυπνίζεται και να δείχνει μέρος των δυνατοτήτων του. Έκανε καλό πρώτο μέρος, ξεκινώντας το ματς με τρία σερί γκολ-φάουλ, τα οποία και αξιοποίησε. Είναι εξαιρετικός παίκτης, απλά, ακόμη δεν έχει δείξει το μέγεθος της ποιότητάς του στον Ολυμπιακό. Και η ομάδα τον έχει ανάγκη.