Η EuroLeague βράβευσε τον Ναβάρο (vid)

Η ΕuroLeague βράβευσε τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης πριν το τζάμπολ της  Μπαρτσελόνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η EuroLeague βράβευσε τον Ναβάρο (vid)

Δεκαοκτώ χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην Euroleague, η διοργανώτρια αρχή τίμησε δια χειρός, Τζόρντι Μπερτομέου, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τίμησε πριν το τζάμπολ του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 5η αγωνιστική, τον «La Bomba» για την προσφορά του στο άθλημα.

O Ισπανός γνωστοποίησε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στις 17/8 και απόψε ο Τζόρντι Μπερτομένου του παρέδωσε δύο ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague έδωσε στον Ναβάρο ένα κάδρο, το οποίο έφερε το στατιστικό του (2π., 1/2δ., 1 αμυντικό ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 11΄) από το ντεμπούτο του στη διοργάνωση στις 18 Οκτωβρίου του 2000, όταν η Μπαρτσελόνα περνούσε νικηφόρα από την έδρα της Μπουντούτσνοστ (85-77). Το δεύτερο ήταν ένα βραβείο MVP, το οποίο είχε χαραγμένα τα έτη 2000-2018, όση ήταν η «θητεία» του Ναβάρο στα παρκέ της Euroleague.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Νοεμβρίου, όταν οι Καταλανοί θα υποδεχθούν την Ρεάλ Μαδρίτης στο "clasico" του ισπανικού πρωταθλήματος, το Νο11 του «La Bomba» θα κρεμαστεί στον ουρανό του «Παλάου Μπλαουγκράνα», για να πάρει τη θέση του δίπλα στις φανέλες των Αντρές Χιμένεθ, Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, Νάτσο Σολοθάμπαλ και Ρομπέρτο Ντουένιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ