Τόμας: «Πήγα εκεί νομίζοντας ότι θα παίζω πολύ»

O Αμερικανός σκόρερ Ματ Τόμας μίλησε για την τραυματική του εμπειρία πέρσι στον Παναθηναϊκό και την παρουσία του στο ΟΑΚΑ

Τόμας: «Πήγα εκεί νομίζοντας ότι θα παίζω πολύ»

Ένας από τους παίκτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό στην περασμένη σεζόν, ήταν ο Ματ Τόμας.

Ο Αμερικανός σουτέρ αποκτήθηκε από τους «πράσινους» τον Φεβρουάριο του 2023, όμως η παρουσία του στην ομάδα κράτησε ουσιαστικά για μόλις 11 παιχνίδια, 10 της ΕuroLeague και 1 του πρωταθλήματος.

Εφόσον ο παίκτης δεν ήταν δηλωμένος στο εγχώριο ρόστερ, με την οριστική λήξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας, σταμάτησε να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα.

Μιλώντας στο BasketNews, ο Τόμας αναφέρθηκε στο «σκληρό», όπως το χαρακτήρισε, πέρασμά του από το ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε πως δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή όταν υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό.
Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχει πάει καλά, παρόλο που έπρεπε να προσαρμοστώ. Ο χρόνος μου με τον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν ήταν περίεργος. Το να μην έχω εγγραφεί για να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα και να παίξω μόνο σε 10 αγώνες δεν ήταν αυτό που περίμενα. Αυτό ήταν μια πρόκληση.

Αλλά φέτος, προσπαθώ να επιστρέψω στην άνεσή μου και να γίνω ο παίκτης που ξέρω ότι είμαι ικανός να γίνω.

Πώς θα βαθμολογούσες την εμπειρία σου από τον Παναθηναϊκό συνολικά; «Πήγα εκεί με την προσδοκία ότι θα έπαιζα πολύ. Αλλά από τη στιγμή που δεν ήμουν ανάμεσα στους έξι ξένους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν δύσκολο. Χάσαμε τα πλέι οφ της EuroLeague. Αλλά με δίδαξε να συνεχίσω να είμαι επαγγελματίας, να κάνω αυτό που έκανα σε όλη μου την καριέρα και να είμαι έτοιμος όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία».


Εσείς και ο σύλλογος συζητήσατε τις συνθήκες; «Όχι, δεν είχα ιδέα ποιο ήταν το σενάριο ή τους κανόνες σχετικά με τις αλλαγές. Υπέγραψα εκεί με τον προηγούμενο προπονητή και απολύθηκε 10 μέρες αφότου έφτασα εκεί. Άρα, δεν γνώριζα τις συνθήκες».


Ποιο είναι το συναίσθημα να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στη διεκδίκηση των πλέι οφ αφού έμεινε εκτός διεκδίκησης πέρυσι; «Προφανώς, η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν έφτασα εκεί. Αλλά πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ζω τη ζωή μου έτσι, οπότε όλα έγιναν όπως έπρεπε».