Καλαϊτζάκης: «Μαχητική ομάδα η Μακάμπι, είμαστε σε καλή φόρμα»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης σχολίασε το ερχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/1, 21:05). 

Καλαϊτζάκης: «Μαχητική ομάδα η Μακάμπι, είμαστε σε καλή φόρμα»

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague ο Παναθηναϊκός καλείται να αγωνιστεί στο Βελιγράδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/1, 21:05).

Ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Ισραήλ, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Αρχικά είπε: «Τους τελευταίους έναν-δύο μήνες παίζουμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ και πλησιάζουμε στο πικ μας, σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα. Σίγουρα έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, δεν νομίζω ότι έχουμε παίξει από την αρχή της σεζόν πλήρεις. Όταν παίζεις τέτοια ματς όπως αυτά με τον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν είσαι με μόλις πέντε ή έξι παίκτες διαθέσιμους, πρέπει να κερδίσεις. Όλοι ξέρουμε τη σημασία αυτών των αγώνων. Θεωρώ πως αυτή η νίκη θα μας δώσει ένα boost για τη συνέχεια, καθώς όπως προανέφερα παίζουμε ήδη πάρα πολύ καλά. Είμαστε σε καλή φόρμα, είμαστε χαρούμενοι αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη τόσο με τους αγώνες της Euroleague, όσο και με το Final 8 του Κυπέλλου».

Για την περιφέρεια της Μακάμπι σχολίασε: «Πέραν των Μπράουν και Μπάλντγουϊν, η Μακάμπι διαθέτει και άλλους παίκτες που σουτάρουν καλά και διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία, όπως ο ΝτιΜπαρτολομέο και ο Μπλατ. Είναι μια μαχητική ομάδα, πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παλέψουμε για τη νίκη».

Για τον αν αναλάβει να μαρκάρει τον Μπάλντγουϊν τόνισε: «Όταν είσαι νεαρός Έλληνας και παίζεις μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτουμε, πρέπει να παλέψεις σκληρά για να κερδίσεις το χρόνο σου στο παρκέ. Αυτό που μου έχουν αναθέσει οι προπονητές μου είναι να μπαίνω και να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Αν χρειαστεί μια ειδική αποστολή με τον Μπάλντγουϊν, εφόσον μου το αναθέσει ο προπονητής μου, είναι κάτι που θα μου αρέσει. Είναι κάτι που μπορώ να κάνω και μετά χαράς θα το κάνω».