Ο Ολυμπιακός βρίσκει τον εαυτό του

Δεν είναι τόσο η νίκη και το θετικό αποτέλεσμα όσο η εμφάνιση και η απόδοση.

Ο Ολυμπιακός βρίσκει τον εαυτό του

Προφανώς για τον Ολυμπιακό ήταν κομβικής σημασίας η επικράτηση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, υπήρχε ένα τεράστιο «πρέπει» για νίκη, αλλιώς θα έμπαινε σε μπελάδες στην κατάταξη. Όμως, ήταν απαραίτητο για τους Πειραιώτες να επανέλθουν και στις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις. Αν δείτε από την αρχή της σεζόν, είναι ελάχιστες οι φορές που οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν επικρατήσει άνετα παίζοντας ωραίο και θελκτικό μπάσκετ. Και δεν μιλάμε για τις νίκες κόντρα στις αδύναμες Βιλερμπάν και Άλμπα, αλλά κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Οι Πειραιώτες πήγαιναν συνεχώς τα ματς στον πόντο και, ακόμη και όταν κέρδιζαν, το κατάφερναν με το ζόρι. Είχαν ανάγκη από μία μεγάλη και άνετη νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και κυρίως μία καλή εμφάνιση, παίζοντας ωραίο και εντυπωσιακό μπάσκετ, βασιζόμενο στις αρχές της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με +17 πόντους (89-72), κράτησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σχεδόν 15 πόντους κάτω από τον μέσον όρο της, παίζοντας καλή και στοχευμένη άμυνα. Δεν είναι μικρό πράγμα τα 9 κλεψίματα. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (40-33) παίρνοντας συνολικά 15 επιθετικά, και φυσικά λειτούργησαν ομαδικά στην επίθεση, μοιράζοντας 22 ασίστ. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, έξτρα πάσες, συνεργασίες στο παρκέ. Προσθέστε και το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 13/29 προσπάθειες (44,8%). Επίδειξη δύναμης, μία αίσθηση ανωτερότητας, μία θελκτική εικόνα, η οποία γοήτευσε και ικανοποίησε το φίλαθλο κοινό.

Το τρένο μπαίνει ξανά στις ράγες, με την ομάδα να δείχνει να επιστρέφει στις βασικές αρχές της. Βέβαια, χρειάζεται και χρόνος προσαρμογής για ορισμένους, όπως και προσπάθεια για επιστροφή στα υψηλά στάνταρ απόδοσης για κάποιους. Είχε ενδιαφέρον το σχόλιο του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου: «Ας ξεχάσουμε τον περσινό Ολυμπιακό, είμαστε στη διαδικασία χτισίματος φιλοσοφίας, όσοι έρχονται στο σύστημα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτήν τη στιγμή οι νέοι στο ροτέισον είναι αρκετοί, είναι ο Μπραζντέικις, είναι ο Μήτρου-Λονγκ, είναι ο Πετρούσεφ, είναι ο Μιλουτίνοβ και ο Σίκμα, ακόμη και ο Μακ Κίσικ. Έχουν όλοι την πίεση να δείξουν πράγματα».

Πλέον, έρχεται μπροστά του ένα ματς-πρόκληση, όπως είναι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα. Οι Πειραιώτες δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ναι μεν δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μουσταφά Φαλ, αλλά είναι πλήρεις και μπορούν να βρουν τις επιπλέον λύσεις εκ των έσω.