Γκριν: «Αισθάνομαι ωραία που επιστρέφω στο ΣΕΦ όμως θέλω να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βαλένθια για την 23η αγωνιστική της Euroleague (22/02) και ο Έρικ Γκριν προετοιμάζεται για την επιστροφή του στο ΣΕΦ.

Γκριν: «Αισθάνομαι ωραία που επιστρέφω στο ΣΕΦ όμως θέλω να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Αμερικανός είχε αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα ως… οικοδεσπότης στον αγώνα του πρώτου γύρου σημειώνοντας μάλιστα 26 πόντους, όμως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα πατήσει το ΣΕΦ ως αντίπαλος.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Βαλένθια οπρώην παίκτης του Ολυμπιακούεμφανίστηκε πανέτοιμος για την κρίσιμη αναμέτρηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη χαρακτηρίζοντάς τον «σπουδαίο παίκτη».

Ο Γκριν αρχικά μίλησε για τον αγώνα, επισημαίνοντας ότι είναι χαρούμενος που θα επιστρέψει στο ΣΕΦ όμως στο μυαλό του υπάρχει μόνο η νίκη:

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι. Ήμουν στο final four πέρυσι, φτάσαμε στον τελικό του πρωταθλήματος. Μου άρεσε ο κόσμος, η ομάδα. Θα είναι ευχάριστο να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό κι ελπίζω να τον νικήσουμε. Θα είναι ωραίο που θα γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά πιο πολύ θέλω να νικήσουμε».

Αναφερόμενος στον βαθμό δυσκολίας του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Γκριν είπε: «Είναι πολύ δύσκολη έδρα, λίγες ομάδες μπορούν να νικήσουν εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους οπαδούς και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι επίσης καλή ομάδα. Είχαμε παίξει καλά στην έδρα μας κι ελπίζω να κάνουμε το ίδιο κι εκεί».

Ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια είπε δύο λόγια και για τον πρώην συμπαίκτη του, Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης. Δεν είχε παίξει στον πρώτο γύρο. Παίρνει πολλές φάσεις, σκοράρει, δημιουργεί, παίρνει ριμπάουντ. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για 40 λεπτά. Δεν μπορείς να νικήσεις μία τέτοια ομάδα, αν παίξεις άμυνα για 35 λεπτά. Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες ο Γκριν δήλωσε: «Είμαι πολύ καλύτερα. Ο τραυματισμός με είχε κρατήσει λίγο πίσω, είχα πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο, στο άλμα. Με ενοχλούσε πολύ. Πλέον έχω επιστρέψει, είμαι υγιής, έχω αυτοπεποίθηση. Πλέον βάζω τα σουτ μου, σουτάρω πιο εύκολα. Είμαι στο σωστό δρόμο».