Κάτας: «Έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

Υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό ο προπονητής της Μακάμπι, Όντεντ Κάτας μετά το τέλος του αγώνα.

Κάτας: «Έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάτας στη συνέντευξη Τύπου:

«Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός στην συνολική εικόνα του αγώνα ήταν καλύτερος. Εμείς ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε εδώ για να κερδίσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ δίκαια, ενώ να προσθέσω πως πολύς κόσμος έχει κοντή μνήμη και ξεχνάει τι έχει κάνει στην Ευρωλίγκα. Ότι έκαναν δυο ήττες επί ισπανικού εδάφους δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα, γνωρίζαμε πως για τους κερδίσουμε έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Αντίθετα κάναμε πολλά λάθη τους δώσαμε έξτρα επιθέσεις από δικά μας λάθη, ή από δικά τους επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο καταφέραμε να επιστρέψουμε δυο φορές στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν πολύ δυνατά, έβαλαν 3-4 σερί τρίποντα την ώρα που εμείς ήμασταν άστοχοι. Έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά το πρόγραμμα είναι τρελό και προσπαθούμε να βρούμε το δικό μας ρυθμό για να συνεχίσουμε».

Για το πως καταφέρνει να κρατά την ομάδα ανταγωνιστική με την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ: «Πρώτα απ' όλα η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πολύ άσχημη και συναισθηματικά είμαστε πολύ φορτισμένοι. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει με το πρόγραμμα. Είχαμε πάρα πολλές αναβολές και τώρα το πρόγραμμα μας είναι γεμάτο ανα δυο μέρες παίζουμε. Κάποιες φορές απορώ και εγώ το πως διαχειρίζομαι τόσο καλά αυτή την κατάσταση. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είχαμε αυτό το ρεκόρ πραγματικά δεν θα τον πίστευα. Όλα τα credit πηγαίνουν στους παίκτες, διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά την κατάσταση αυτή. Συμφωνήσαμε με όλους τους παίκτες να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν δικαιολογία, αλλά να κοιτάξουμε μόνο το μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό, έχουμε μπροστά ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε».

Για την απουσία του Μπράουν: «Η 13 ασίστ και τα 13 λάθη δείχνουν την εικόνα μας για σήμερα. Όταν είναι ο Μπράουν έχουμε συνήθως περισσότερες ασίστ και λιγότερα λάθη. Είναι ένας συνδυασμός αυτό που συνέβη σήμερα, έπαιξε σίγουρα ρόλο η απουσία του Μπράουν, αλλά νομίζω δεν είχαμε υπομονή δεν είχαμε ηρεμία. Σε όλο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η άμυνα του Ολυμπιακού που μας οδήγησε σε αυτά τα λάθη».