Oλυμπιακός: Είχε ανάγκη αυτή τη μεγάλη εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις και έδειξε χαρακτήρα σε ένα ματς που ήταν «τελικός» - Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδειξε την κλάση του.

 

Oλυμπιακός: Είχε ανάγκη αυτή τη μεγάλη εμφάνιση

Ήταν παιχνίδι «τελικός» για τον Ολυμπιακό. Η νίκη ήταν μονόδρομος. Αν έχανε, θα έμπαινε σε σοβαρούς μπελάδες. Οι Πειραιώτες, όμως, έδειξαν χαρακτήρα. Όχι μόνο κέρδισαν, αλλά πήραν και τη νίκη συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Θελκτικό μπάσκετ, αλλά και αισιόδοξη εικόνα ενόψει της συνέχειας. Πλέον, θα υπερτερούν και στην ισοβαθμία απέναντι στους «κίτρινους», ενώ αναρριχήθηκαν και στην κατάταξη.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ύστερα από τον τραυματισμό του Μουσταφά Φαλ, ήταν επιτακτική ανάγκη να κάνει το βήμα μπροστά και να γίνει πρωταγωνιστής. Γιατί το τελευταίο διάστημα, η εικόνα του ήταν προβληματική. Ασύλληπτη επίδοση με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Κυριαρχικός μέσα στη ρακέτα, κέρδισε τις περισσότερες φάσεις στους αιθέρες, έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του και έβαλε το κορμί του στη... φωτιά όταν χρειάστηκε. Διαθέτει τεράστια ποιότητα και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή, αυτόν τον επιβλητικό Σέρβο σέντερ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ικανοποιημένος για το καλό ποσοστό που είχε από την περιφέρεια (13/29-44%), έπαιξε ομαδικό μπάσκετ με 22 ασίστ, πήρε τη μάχη στα ριμπάουντ (40-33) όπως είχε στοχεύσει, ενώ έπαιξε και καλή άμυνα. Κράτησε τη Μακάμπι σχεδόν 15 πόντους κάτω από τον μέσον όρο της στην επίθεση. Δεν είναι μικρό πράγμα.

Ο Τόμας Ουόκαπ έδωσε την προσοχή του κυρίως στη δημιουργία, μη έχοντας πλέον και την πίεση του να σκοράρει, με τους Αϊζάια Κάνααν (20 πόντοι) και Άλεκ Πίτερς (17 πόντοι), να αποδεικνύουν το γιατί αυτή τη στιγμή είναι δύο από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη. Βρήκε και πάλι ρυθμό ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έζησε μία εφιαλτική εβδομάδα στην Ισπανία, χωρίς να σκοράρει σε Βαρκελώνη και Βιτόρια. Είναι θέμα για τον Ολυμπιακό η αγωνιστική εικόνα του Λουκ Σίκμα, αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες έχει προστεθεί στο ρόστερ ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Ό,τι καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους», αυτή η νίκη, αυτή η εξαιρετική εμφάνιση, ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.