Δεν αρκεί μόνο η άμυνα

Με δύο ήττες επιστρέφει από την Ισπανία ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν και στη Βιτόρια από την Μπασκόνια σε ένα ματς όπου τα έκαναν όλα λάθος.

Δεν αρκεί μόνο η άμυνα

Για να ακριβολογούμε, έδωσαν ρεσιτάλ λαθών όταν βρίσκονταν στην επίθεση. Η ομάδα του Πειραιά γνώριζε πως είχε απέναντί της ένα ταλαντούχο σύνολο που έχει σουτ και αν βρει ρυθμό μπορεί να σε… σκοτώσει. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κρατήσει την Μπασκόνια στους 33 πόντους, αλλά την ίδια ώρα στο άλλο μισό του γηπέδου έδινε ρεσιτάλ. Με εννιά λάθη στην επίθεση ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και βρέθηκε να χάνει με δύο πόντους διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι βρήκαν ρυθμό, έβαλαν τα σουτ και ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις. Ο Πετρούσεφ προσπάθησε, ο Κάνααν και αυτός με τη σειρά του έκανε τα πάντα για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, αλλά δεν γινόταν. Είναι ξεκάθαρο πως το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πολύ σοβαρό.

Σε αυτήν την EuroLeague που τα σκορ ανοίγουν οι Πειραιώτες παλεύουν μόνο με την άμυνά τους. Αποδείχτηκε, όμως, τόσο κόντρα στην Μπαρτσελόνα όσο και κόντρα στην Μπασκόνια ότι δεν αρκεί. Αυτές οι ομάδες που έχουν σουτ κάποια στιγμή θα τα βάλουν και θα σε… σκοτώσουν. Ο Ολυμπιακός έμεινε κάτω από τους 70 πόντους με 17 λάθη και έτσι δεν μπορούσε να κερδίσει ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Το ζήτημα είναι πως σε ακόμα ένα μεγάλο ματς ο Ολυμπιακός κυνηγούσε και προσπαθούσε να το… κλέψει και όχι να επιβάλλει τον ρυθμό του και το παιχνίδι του.