Νάχμπαρ για ανταλλαγές στη EuroLeague: «Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα»

Θέση για τις σκέψεις προσθήκης ανταλλαγών τύπου NBA στη EuroLeague πήρε ο διευθύνων σύμβολος της Ένωσης Παικτών (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Νάχμπαρ για ανταλλαγές στη EuroLeague: «Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα»

Την αντίθεση του στην προσθήκη ανταλλαγών στο πρότυπα του NBA στη EuroLeague εξέφρασε με ανάρτησή του στα social media ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Παικτων της EuroLeague (ELPA).

O Νάχμπαρ υποστήριξε ότι δε θα υπάρξει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα με την προσθήκη αυτή, ενώ θα υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά τα συμβόλαια παικτών από ομάδας από διαφορετικές χώρες.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Η ιδέα για τα trades στην EuroLeague έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τελευταία. Ενώ δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα, ώστε η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας να συμφωνήσει στις ανταλλαγές, θα πρέπει να τονιστεί ότι εάν δημιουργηθεί (θεωρητικά) ένας τέτοιος μηχανισμός, αυτό θα επιφέρει μερικά αναπόφευκτα νομικά ερωτήματα.

Η σχεδόν αδύνατη 'μεταφορά' των συμβολαίων των παικτών από χώρα σε χώρα και από εγχώριο πρωτάθλημα σε εγχώριο πρωτάθλημα, αποτρέπει εξαρχής της επιλογή ύπαρξης ενός τέτοιου συστήματος. Τα συμβόλαια παικτών πιθανότατα θα έπρεπε πρώτα να λυθούν και μετά να (επανα)υπογραφούν με μια νέα ομάδα, υπό τους ίδιους όρους.

Αυτό ουσιαστικά αφαιρεί την επιλογή της αλλαγής ομάδας ως trade, όπως τα ξέρουμε στο NBA. Αλλά, αν μιλάμε για τερματισμό των συμβολαίων παικτών και στη συνέχεια υπογραφή ενός συμβολαίου με τη νέα ομάδα - στην πραγματικότητα το βλέπουμε (να συμβαίνει) ήδη, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου της Ευρωλίγκας».