«Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση σε Ταβάρες και Χεζόνια»

Η Marca γράφει για πρόταση του Παναθηναϊκού σε Ταβάρες, Χεζόνια.

«Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση σε Ταβάρες και Χεζόνια»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, δύο από τους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν στη Μαδρίτη οι άνθρωποι της Ρεάλ είναι οι Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προσφέρει στον Ταβάρες υπέρογκο συμβόλαιο, με τον ίδιο να λαμβάνει τρία εκατομμύρια ετησίως μικτά από τη Ρεάλ αλλά τους «πράσινους» να του προφέρουν το εν λόγω ποσό ως «καθαρές» αποδοχές. Αν και αναμένεται να υπάρξει και ενδιαφέρον από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για τον Ταβάρες.

Για τον Χεζόνια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός του προσφέρει δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρά το χρόνο, εξηγώντας ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα χρήματα.

«Οι διαπραγματεύσεις της Ρεάλ με τον Ταβάρες έχουν ξεκινήσει από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν αλλά διακόπηκαν. Και από τότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Ο σέντερ της ομάδας θέλει ένα ποσό αντάξιο των όσων προσφέρει στον σύλλογο και να του αναγνωριστεί πως είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην Ευρώπη στη θέση του. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην πρόσφατη ψηφοφορία των μάνατζερ των ομάδων της Ευρωλίγκας ο Ταβάρες είναι ο παίκτης που θα ήθελαν όλοι να υπογράψουν στην ομάδα του. Οι φήμες θέλουν το ποσό στις διαπραγματεύσεις να είναι κοντά στα 3 εκατομμύρια, με πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις να θέλουν να τον κάνουν δικό τους και τον Παναθηναϊκό να του τα έχει ήδη προσφέρει.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Χεζόνια είναι επίσης ένα πολύπλοκο θέμα για τη Ρεάλ, η οποία βλέπει πως ο Κροάτης είναι πλέον ένας από τους αγαπημένους των οπαδών της. Ο Κροάτης ουδέποτε αρνήθηκε την αγάπη και την πίστη που έχει στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Αποτελεί είδωλο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού κάτι που φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα της Ρεάλ με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του είχε πει ότι «Εύχομαι να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη Ρεάλ η οποία και θα είναι η πρώτη που μιλήσω μόλις τελειώσει το συμβόλαιό μου». Από την άλλη ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ήθελε πολύ να τον πάρει πίσω στην ομάδα του και σύμφωνα με τις φήμες υπάρχει ήδη πρόταση της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για τριετές συμβόλαιο. Η ομάδα της Ρεάλ από την άλλη δεν προτίθεται να κάνει μια ανάλογη πρόταση εκτός αν έχει… απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Έντι Ταβάρες» αναφέρει το δημοσίευμα.