Tο «πρέπει» του Ολυμπιακού στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός απόψε (21.30, NS Prime) θα κυνηγήσει το διπλό στην έδρα της Μπασκόνια, ψάχνοντας και... εκδίκηση για την ήττα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο

Tο «πρέπει» του Ολυμπιακού στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι στη Βαρκελώνη και έχει στρέψει την προσοχή του στο αποψινό ματς κόντρα στην Μπασκόνια στη Βιτόρια. Αν η ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη ήταν... εντός προγράμματος, το παιχνίδι κόντρα στους Βάσκους δεν είναι.

Εδώ υπάρχει ένα «πρέπει». Για δύο λόγους. Κατ’ αρχάς, με ενδεχόμενη νίκη όχι μόνο θα διατηρήσει η ομάδα τον εαυτό της σε τροχιά οκτάδας-εξάδας αλλά παράλληλα θα αφήσει πίσω της την Μπασκόνια.

Οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 11-9, οι Βάσκοι είναι στο 10-10. Αν οι Ισπανοί επικρατήσουν, θα ισοβαθμήσουν με τους «ερυθρόλευκους» και θα τους «καβαλάνε» σε σενάριο ισοβαθμίας μέχρι το τέλος, καθώς τους είχαν νικήσει και στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, αν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα χάσουν, θα βάλουν γερά στον χορό της πρόκρισης και την Μπασκόνια, ενώ αν επικρατήσουν, θα τους κόψουν τη φόρα, αποκτώντας και ξεκάθαρο προβάδισμα στην κατάταξη.

Επίσης, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν τη νίκη για να καλύψουν και το χαμένο έδαφος. Ας μη γελιόμαστε, η ήττα από την Μπασκόνια στο Φάληρο (όπως και εκείνη από τη Βαλένθια) ήταν… εκτός προγράμματος και για να καλυφθεί χρειάζονται ορισμένες μεγάλες νίκες σε δύσκολες έδρες. Ευκαιρία να πετύχει μία από αυτές μέσα στο γήπεδο των Βάσκων.