Με νοοτροπία νικητή ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

O Oλυμπιακός στο πρώτο μέρος της σεζόν είχε ένα θέμα στα κλειστά ματς. Τα παιχνίδια που πήγαιναν στον πόντο συνήθως τα έχανε. Το τελευταίο διάστημα, όμως, συμβαίνει το αντίθετο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επικράτηση κόντρα στη Μονακό (75-73) στο ΣΕΦ.

Με νοοτροπία νικητή ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή. Έχει τονωθεί το ηθικό τους, παίζουν μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στον εαυτό τους ακόμη περισσότερο. Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο το ματς να κριθεί στο τέλος απόψε στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ισχυρή έδρα. Σε 10 αγώνες που έχει δώσει στο γήπεδό της έχει ηττηθεί μόλις μία φορά. Και αυτή από την Αρμάνι Μιλάνο (86-90) στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να έχουν και πάλι σε διψήφιους αριθμούς τους Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν, θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη, να μην αφήσουν την Μπαρτσελόνα να βρει ρυθμό από την περιφέρεια, ενώ θα χρειαστούν και επιπλέον πρωταγωνιστές.

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ είχε κάνει τη διαφορά στο τέλος του αγώνα κόντρα στη Μονακό, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έχει ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά κάτι παρόμοιο θα αναμένουν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν κυρίως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αλλά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν και πάλι υποτονικός κόντρα στη Μονακό (2 πόντοι, 1/1 δίποντο, σε 15 λεπτά), ενώ και ο Αμερικανός γκαρντ είχε 0/5 σουτ, μένοντας χωρίς σκορ σε 13 λεπτά απέναντι στους Μονεγάσκους. Στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν και σε αυτήν την απαιτητική διπλή αγωνιστική, κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, εκτός έδρας, δεν περισσεύει κανείς.

Σε καλό φεγγάρι...

Ο Ολυμπιακός διανύει καλό αγωνιστικό φεγγάρι στην Ευρώπη. Αριθμεί ήδη ένα σερί 4-0. Πήρε το διπλό (73-85) μέσα στην έδρα της Βιλερμπάν, διέλυσε την Άλμπα (67-94) στο Βερολίνο, ενώ ακολούθως υπέταξε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τόσο την Αρμάνι Μιλάνο (79-74) όσο και τη Μονακό (75-73). Οι Πειραιώτες αναρριχήθηκαν στην κατάταξη, τόνωσαν το ηθικό τους, κάλυψαν το χαμένο έδαφος σε σημαντικό βαθμό, αλλά πλέον έχουν μπροστά τους και ένα ματς πρόκληση. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα επιδιώξουν να κάνουν το 5-0. Τζάμπολ απόψε (21.30, NS Prime) στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο ματς-ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχουν δύσκολο έργο, αλλά έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν τους Καταλανούς μέσα στο «σπίτι» τους τα τελευταία χρόνια. Πέρσι πήραν το διπλό με σκορ 70-80, φέτος θέλουν να το επαναλάβουν.