Ολυμπιακός: Πόσο έλειψες Σακίλ!

Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την έδρα του αυτήν την εβδομάδα και πάει τώρα για το καλύτερο στην Ισπανία

Ολυμπιακός: Πόσο έλειψες Σακίλ!

Το ΣΕΦ γίνεται και πάλι φρούριο! Ο Ολυμπιακός, κουβαλώντας 4 ήττες εντός έδρας, έκανε αυτή την εβδομάδα το «2 στα 2», επικρατώντας πρώτα της Ολίμπια Μιλάνο και έπειτα της Μονακό, και φτάνοντας τις 4 συνεχόμενες νίκες, ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 4η θέση της Ευρωλίγκας!

Κόντρα στη Μονακό, ο Ολυμπιακός έβγαλε το πάθος της περσινής χρονιάς. Ακόμη κι όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ και η πίεση ήταν στο μέρος του, δεν μάσησε, και με το μάτι να γυαλίζει, κατάφερε στο τέλος να ρίξει στο καναβάτσο τους Μονεγάσκους. Ο Σακίλ Μακ Κίσικ φώναξε «παρών» και πέτυχε το καλάθι του αγώνα, δείχνοντας πως παραμένει μια τεράστια μονάδα για τον Ολυμπιακό. Και είναι αλήθεια πως έλειψε πολύ από τους Πειραιώτες στο πρώτο μισό της σεζόν.

Για τον Τόμας Ουόκαπ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ήταν συγκινητικός και έκανε σχεδόν τα πάντα, σε άμυνα και επίθεση. Κάνααν και Πίτερς πέτυχαν επίσης καθοριστικά καλάθια.

Αν κάπου πόνεσε ο Ολυμπιακός, ήταν στους ψηλούς. Φαλ και Μιλουτίνοφ (και ιδιαίτερα ο Σέρβος) τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στους ψηλούς της Μονακό. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Μονεγάσκων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Δεν στοίχισαν όμως στον Ολυμπιακό, που βασίστηκε στο πάθος του για να πάρει τη νίκη. Πλέον, υπάρχει ταξίδι στην Ισπανία, με τους «ερυθρόλευκους» σε νέα «διαβολοβδομάδα» να αντιμετωπίζουν τη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια. Δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε και πέρυσι ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!