Oλυμπιακός: Με Φαλ κολώνα δεν χάνει ποτέ!

Ο Ολυμπιακός που δείχνει χαρακτήρα στο να κερδίζει τα ματς που κρίνονται στο τέλος και ο γίγαντας Μουσταφά Φαλ, ο οποίος πλέον κρίνει τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Oλυμπιακός: Με Φαλ κολώνα δεν χάνει ποτέ!

Καμία αντίρρηση πως είναι θέμα για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως σπατάλησε μία διαφορά 15 πόντων στο ματς. Εκεί που προηγήθηκε με 63-48 στο 29', είδε τους Ιταλούς να φέρνουν το ματς στα ίσα (74-74) στο 38', βάζοντας... φωτιά στο ματς. Είχε ενδιαφέρον όμως η αντίδραση των «ερυθρολεύκων». Σε άλλα παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν, οι Πειραιώτες έδειχναν να βγάζουν άγχος, πίεση, νευρικότητα, αλλά και μία έλλειψη διαχείρισης. Με αποτέλεσμα να χάνουν τα ματς που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Ολυμπιακός είχε σωστά αντανακλαστικά, έδειξε χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή και δεν χαρίστηκε στους Ιταλούς. Κρίσιμο τρίποντο από τον Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος έδειξε αγωνιστικό θράσος όταν η μπάλα έκαιγε. Και φυσικά ο θηριώδης Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ βρίσκεται σε φόρμα, είναι σε τρομερή κατάσταση και πλέον κρίνει τα παιχνίδια της ομάδας.

Πέρα από το γεγονός πως σημείωσε μία ακόμη γεμάτη εμφάνιση, με 12 πόντους, δίχως να χάσει σουτ (5/5 δίποντα), συν 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έβαλε τη... σφραγίδα του στο τέλος. Καθοριστική η τάπα που έριξε πάνω στον Μπορτολάνι ένα λεπτό πριν το τέλος, ενώ στη συνέχεια λειτούργησε σαν πλέι μέικερ, δίνοντας έξοχη ασίστ στον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 79-74 στο ματς. Με κολώνα Φαλ μέσα στη ρακέτα, ο Ολυμπιακός φέτος δεν χάνει ποτέ!

Οι Πειραιώτες δεν χαρίστηκαν απέναντι στους Ιταλούς, κάτι που το δείχνει η ασύλληπτη κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, μαζεύοντας +21 (37-16) παραπάνω από τους φιλοξενούμενους. Ομαδικό μπάσκετ ξανά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει επιστρέψει στα παιχνίδια των +20 (22) ασίστ, δείγμα πως η ομάδα έχει βρει και πάλι τον ρυθμό, αλλά και τον χαρακτήρα της.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης, στο οποίο υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει». Επιβάλλεται να κερδίσει τη Μονακό, από την οποία είχε χάσει εκτός έδρας, όχι μόνο για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη, αλλά και να κόψει τη φόρα των Μονεγάσκων. Θα είναι ένα αποτέλεσμα με διπλό κέρδος.