Σέιν Λάρκιν: Ο ΜVP του πρώτου γύρου

Ο Σέιν Λάρκιν αναδείχθηκε στον κορυφαίο παίκτη του πρώτου γύρου της EuroLeague, αλλά η εικόνα της Εφές δεν είναι ανάλογη.

Σέιν Λάρκιν: Ο ΜVP του πρώτου γύρου

Οι 17 πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague ολοκληρώθηκαν. Και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο πρώτος γύρος της διοργάνωσης. Για μεγάλο διάστημα, στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων παικτών της λίγκας, ήταν οι Νίκολα Μίροτιτς και Τόρνικε Σενγκέλια, ενώ από κοντά βρισκόταν και ο Μάικ Τζέιμς.

Τελικά, όμως, στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης βρέθηκε ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές. Ο δαιμόνιος Αμερικανός γκαρντ, ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 18,1 πόντους, με 61,4% στα δίποντα, 37,1% στα τρίποντα, αλλά και 91% στις βολές.

Σε όλα αυτά προσθέστε 5,5 ασίστ, έχοντας ενεργή συνεισφορά και στη δημιουργία, 2,8 ριμπάουντ και 1,5 κλέψιμο ανά παιχνίδι. Στη μετά Βασίλιε Μίτσιτς εποχή, έχει σαφώς ακόμη περισσότερο ενεργό ρόλο.

Κορυφαία του εμφάνιση εκείνη κόντρα στην Άλμπα, όταν και μέτρησε 32 πόντους, έχοντας 5/9 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, η Εφές φέτος δεν παίζει καλά. Βρίσκεται στην 14η θέση, με ρεκόρ 7-10. Μάλιστα σε 9 ματς εκτός έδρας, έχει ρεκόρ 2-7. Ό,τι και να κάνει ο Σέιν Λάρκιν, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ο Αμερικανός γκαρντ φέτος δεν έχει συμπαράσταση.