Ολυμπιακός: Η «αφύπνιση» του Λαρεντζάκη

H εξαιρετική εικόνα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη κόντρα στην Άλμπα έχει εξήγηση. 

Ολυμπιακός: Η «αφύπνιση» του Λαρεντζάκη

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Είχε μία ώριμη εικόνα, συνεισφέροντας ενεργά, τόσο στο σκορ, όσο και στη δημιουργία. Ουσιαστικές κινήσεις, λειτούργησε ομαδικά και περιόρισε τις φάσεις που αρκετές φορές λειτουργεί με το ένστικτο.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε 20 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 10 πόντους, με 2/4 τρίποντα και 4/4 βολές, συν 7 ασίστ. Έδωσε έμφαση στη δημιουργία και λειτούργησε ουσιαστικά και στο κομμάτι της πάσας και της οργάνωσης.

Γενικότερα, ο Έλληνας γκαρντ δείχνει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Θα πάρει τα σουτ που πρέπει, χωρίς υπερβολές. Θα μείνει περισσότερο πιστός στην τακτική, θα συνεισφέρει στην άμυνα και φυσικά δεν θα διστάσει να πάρει τα σουτ όταν η μπάλα θα... καίει.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μίλησε με τον προπονητή του, του εξήγησε αυτά που πρέπει να κάνει στο παρκέ και του επεσήμανε την ανάγκη, αλλά και τη σημασία, να μένει πιστός στο πλάνο. Και αυτό κάνει πλέον.

Επίσης, όπως συμβαίνει αρκετές φορές, η ενίσχυση του ρόστερ, η έλευση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αλλά και η επιστροφή των τραυματιών, έχει δημιουργήσει και μία συμφόρηση στο ρόστερ. Υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός και ο κάθε παίκτης καλείται να δείξει τον καλύτερό του εαυτό, έχοντας στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.