Ο οδηγός της τρίτης περιόδου και o Ολυμπιακός του 2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο Βερολίνο, έκλεισε τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο τρόπο και προετοιμάζεται για ένα σκληρό δεύτερο γύρο που ξεκινάει με δύο κρίσιμες «διαβολοβδομάδες».

Ο οδηγός της τρίτης περιόδου και o Ολυμπιακός του 2024

Μετά από ένα κακό ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βγήκε στην τρίτη περίοδο αποφασισμένος να τα σαρώσει όλα και το έκανε.

Στηριζόμενος στην άμυνα, το πιο μεγάλο του άτου στην εποχή του Μπαρτζώκα, έκοψε τον ρυθμό της Άλμπα, επέβαλλε τον δικό του και βρήκε σουτ και δημιουργία όχι μόνο για να «καθαρίσει» το ματς αλλά για να σημειώσει 94 πόντους.

Όλα ξεκίνησαν όμως το 8-27 της τρίτης περιόδου και το σθένος των Πειραιωτών να επιστρέψουν από το -11 και να καθαρίσουν το ματς, κρατώντας μία επιθετική ομάδα με πολύ ατομικό σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πέρα από τον εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς Πίτερς, πολύ λειτουργικό αποδείχθηκε και το σχήμα με την ταυτόχρονη παρουσία των Ουόκαπ και Γκος μαζί στο παρκέ, αφού υπήρχε περιθώριο για διαμοιρασμό δημιουργικών - εκτελεστικών καθηκόντων και αμυντικών καθηκόντων.

Τώρα, έχοντας κλείσει με θετικό πρόσημο την χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το βλέμμα τους στο 2024. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πολλά να βελτιώσει ως προς τη διάρκεια και τη σταθερότητά του, να εξαλείψει τα νεκρά του διαστήματα, ενώ έχει να ενσωματώσει και δύο νέους παίκτες.

Ως προς το πρόγραμμα, ξεκινάει με δύο «διαβολοβδομάδες» υποδεχόμενος τις Αρμάνι και Μονακό, ενώ στη συνέχεια ταξιδεύει σε Βαρκελώνη και Βιτόρια. Δύσκολο το έργο των Πειραιώτων, όμως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν ρεαλιστικά να στοχεύουν σε δύο ή τρεις νίκες και να ανέβουν στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας.