Τόπιτς: «Μεγάλωσα ως οπαδός του Ερυθρού Αστέρα - Ό,τι αποφασίσει ο Σφαιρόπουλος θα το κάνω»

Για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του στον Ερυθρό Αστέρα μίλησε το νέο ταλέντο του σέρβικου μπάσκετ, Νίκολα Τόπιτς.

Τόπιτς: «Μεγάλωσα ως οπαδός του Ερυθρού Αστέρα - Ό,τι αποφασίσει ο Σφαιρόπουλος θα το κάνω»

Στον Ερυθρό Αστέρα επέστρεψε - από τον οποίο είχε παραχωρηθεί δανεικός - ο Νίκολα Τόπιτς δείχνοντας στις πρώτες του δηλώσεις αποφασισμένος να πετύχει.

Ο ταλαντούχος γκαρντ δήλωσε οπαδός των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου από μικρός, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Μίσκο Ραζνάτοβιτς ενώ έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν μου πει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω στον Ερυθρό Αστέρα. Μεγάλωσα ως οπαδός αυτής της ομάδας. Θα σημαίνει πολλά για εμένα να παίξω μπροστά σε 20.000 οπαδούς στην "Stark Arena". Δεν θα μπορούσα να πω όχι στην EuroLeague. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά είμαι έτοιμος. Έχω 100% εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο πατέρας μου, ο ατζέντης μου, Μίσκο Ραζνάτοβιτς και εγώ κατανοούμε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές μου να επιλεγώ στο NBA Draft, εάν δεν αποδώσω καλά. Είμαι έτοιμος να παλέψω και να ανταγωνιστώ.

Δεν έχουμε συζητήσει τον ρόλο μου. Ό,τι αποφασίσει ο προπονητής, αυτό θα κάνω. Αν μου πει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω. Ό,τι χρειάζεται. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το σωστό.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Έχει πει ότι είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις στην EuroLeague συγκριτικά με το NBA. Δεν ξέρω αν συμφωνώ, αλλά θα το δω και μόνος μου σε έξι μήνες. Ο Λούκα είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες που θαυμάζω, όμως είμαστε πολύ διαφορετικοί. Δεν μπορώ να φτάσω το επίπεδό του και φυσικά με ευχαριστεί όταν οι άνθρωποι λένε ότι του μοιάζω, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι αποφάσεων. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Ο παίκτης που παίρνει τις αποφάσεις πιο γρήγορα, έχει περισσότερες πιθανότητες να απολαύσει την νίκη στο φινάλε. Η EuroLeague είναι μια διοργάνωση με mind-games. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να 'διαβάζεις' τις κινήσεις.

Δεν σκέφτομαι καθόλου το Draft, είναι πολύ μακριά. Σε 5 ή 6 μήνες. Κοιτάζω το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό».