Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για το παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Βιλερμπάν, τονίζοντας ότι περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του.

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις»

Στον αγώνα της Παρασκευής (22/12) με αντίπαλο την Βιλερμπάν στη Γαλλία (20:45) έχει στρέψει πλέον το βλέμμα της η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με στόχο να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στις κακές αποφάσεις στα τέλη των αγώνων και τόνισε ότι περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του.

Για την ήττα στην Ιταλία: «Καθημερινή δουλειά, μπαίνεις στην προπόνηση και βάζεις νέους στόχους. Η ήττα από την Μπολόνια μας πληγώνει πολύ, ελέγχαμε το παιχνίδι για 39 λεπτά. Δεν κάναμε καλά πράγματα στο τέλος και χάσαμε το παιχνίδι. Αυτά έχει η ζωή. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν».

Για το ότι ο Ολυμπιακός χάνει δικά του παιχνίδια: «Και εμείς το ψάχνουμε αυτό. Χάσαμε πέντε λέι απ ένας εναντίον κανενός, μερικά από αυτά ήταν στο τέλος του ματς. Αν είχαμε βάλει κάποιο από αυτά θα είχαμε κερδίσει, αλλά αυτή είναι μια απλή ανάλυση. Πρέπει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Υπάρχει ένα πρόβλημα πίεσης στα προηγούμενα τρία παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο και ήταν εις βάρος μας.

Αυτό με τη Βίρτους ήταν το τέταρτο, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες νίκες παραπάνω με διαφορετικές αποφάσεις ή ίσως και λίγη τύχη παραπάνω. Η δουλειά μας είναι αυτή να αναλύουμε τί φταίει. Να στηρίξουμε τους παίκτες μας όσο περισσότερο γίνεται, ειδικά εκείνους που γυρίζουν από απραξία λόγω τραυματισμών όπως ο Γουίλιαμς – Γκος».

Για το ματς με τη Βιλερμπάν: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τη Βιλερμπάν. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Euroleague που την κερδίζεις εξ ορισμού, νομίζω η Μπαρτσελόνα το επιβεβαίωσε χάνοντας από την Άλμπα Βερολίνου. Όλες οι ομάδες θα υπάρξουν περίοδοι που κερδίζουν ή θα χάνουν συνέχεια και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είσαι μετριοπαθής. Να βελτιωθούμε από την καθημερινή δουλειά, θα τα καταφέρουμε και θα το κάνουμε».