Oλυμπιακός: Κρίση αυτοπεποίθησης

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 30 λεπτά, έλεγχε το ματς μέχρι το 37' και στο τέλος τα έκανε μαντάρα - Είναι θέμα ο τρόπος που κλείνει τα ματς.

Oλυμπιακός: Κρίση αυτοπεποίθησης

O Oλυμπιακός στην Μπολόνια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πλήρης, γεμάτος και υγιής. Χωρίς απουσίες και προβλήματα. Ετοιμοπόλεμος. Οι Πειραιώτες ήταν σωστά προετοιμασμένοι, μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Είχε συγκέντρωση στην άμυνα, εξαφάνισε τον εξαιρετικό φέτος Τόρνικε Σενγκέλια, έλεγξε τα ριμπάουντ από ένα σημείο και μετά και είχε σωστές αποφάσεις στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έκανε έξυπνα σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα τον εξαιρετικό Μουσταφά Φαλ, ο Γάλλος σέντερ κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα, όπως επέβαλε την παρουσία του σε ριμπάουντ και σκορ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Υπήρχε πλουραλισμός στο σκορ, οι Πειραιώτες πήραν πόντους από τους 10 από τους 11 πόντους που έπαιξαν, έφτασε να προηγείται ακόμη και με +13, αλλά στο τέλος έχασε.

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι; Οι Πειραιώτες πήραν κακές αποφάσεις στο τέλος και κυρίως είχαν σε κακή κατάσταση επιθετικά τους Αϊζάια Κάνααν (0/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα) και Άλεκ Πίτερς (3/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα). Είναι οι δύο πρώτοι του σκόρερ φέτος. Και όσο δεν παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο καλά, τόσο ο Ολυμπιακός θα ζορίζεται να νικήσει.

Οι ερυθρόλευκοι στο τέλος είχαν κακές άμυνες, πήραν λάθος αποφάσεις, εμφάνισαν μία αδυναμία στο σκληρό παιχνίδι της Βίρτους στο τέλος και κυρίως δεν είχαν κίνηση μακριά από την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν στατικός στην επίθεση, δείχνοντας και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης. Για τον παίκτη που θα πάρει πάνω του το δύσκολο σουτ, για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Βγήκε ένα άγχος στο παρκέ, μία νευρικότητα, μία δυσκολία στο να πάρουν το ματς οι Πειραιώτες.

Παρατηρείται μία δυσκολία στο να καθαρίζει τα ματς ο Ολυμπιακός όταν φτάνουν στο τέλος τους και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Είναι κρίμα γιατί οι ερυθρόλευκοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι, ένα ματς το οποίο έλεγχαν για 35 λεπτά. Σπατάλησαν την ευκαιρία, έχασαν και άλλο έδαφος στην κατάταξη και την ερχόμενη Παρασκευή, η νίκη μέσα στην έδρα της Βιλερμπάν, είναι μονόδρομος.

Στην τελευταία κρίσιμη κατοχή, ο Τόμας Ουόκαπ θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση με λέι απ, αλλά ο τρόπος που πήρε τη μπάλα, δεν βρήκε το σώμα του στη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, όμως, έδειξε και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης στο να τελειώσει τη φάση, ενώ είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του. Η πάσα έξω πήγε στον Λαρεντζάκη, ο οποίος δοκίμασε το τρίποντο για τη νίκη, αλλά η μπάλα βρήκε στεφάνη. Αυτά συμβαίνουν.