Το τίναγμα του κεφαλιού του Γιόβιτς και ο Ολυμπιακός που έχει μόνο τον εαυτό του να κατηγορεί

Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει απαντήσεις γιατί ο χρόνος πλέον τον πιέζει. Η επίθεση χωρίς φαντασία, τα λάθη, η άμυνα και το... τίναγμα που κεφαλιού του Γιόβιτς.

Το τίναγμα του κεφαλιού του Γιόβιτς και ο Ολυμπιακός που έχει μόνο τον εαυτό του να κατηγορεί

Δύσκολα χωνεύεται όσο τόσο η ήττα, όσο η εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Βαλένθια. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυριολεκτικά εκτός κλίματος, εκτός τόπου και χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Στην επίθεση δεν είχαν φαντασία και φάνταζαν στατικοί και αργοί, ενώ είχαν και πολλά νωθρά τελειώματα σε φαινομενικά εύκολα καλάθια που στέρησαν τελικά από την ομάδα πολύτιμους πόντους. Η έλλειψη στη δημιουργία και τα εύκολα λάθη αποτυπώνεται και στατιστικά με τις 15 ασίστ για 15 λάθη.

Στο τρίποντο ο Ολυμπιακός τελείωσε με μόλις 9/31, όμως επέμενε ξανά και ξανά με «σκοτωμένα» σουτ στη λήξη του χρόνου από την περιφέρεια. Η απουσία του Πίτερς και η αστοχία του Κάνααν σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην αφλογιστία του Ολυμπιακού, όμως σίγουρα δεν την δικαιολογούν απόλυτα.

Ακόμα και στην άμυνά τους οι Πειραιώτες, που είναι το ατού τους, δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση, δίνοντας στην Βαλένθια δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες να βρουν πόντους. Και δεν είναι ότι η ομάδα του Μούμπρου ήταν πολύ καλύτερη. Απλώς έκανε κάποια απλά πράγματα καλύτερα από τον Ολυμπιακό, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ο Ολυμπιακός δεν έπειθε με την εικόνα ότι μπορούσε να γυρίσει το ματς. Ακόμα και η έκλαμψη των τελευταίων λεπτών ήρθε πολύ πολύ αργά. Το πραγματικά ακατανόητο σφύριγμα στον Κάνααν για επιθετικό φάουλ στον Γιόβιτς, μετά από καλάθι του Αμερικανού, σαφώς έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, αλλά οι Πειραιώτες έχουν μόνο τους εαυτούς τους να κατηγορούν που έφτασαν σε αυτό το σημείο για να διεκδικήσου τη νίκη.

Θα επιμείνουμε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού και η απουσία πνευματικής ετοιμότητας σχετίζεται με την ψυχολογία, όπως και οι σταθερά χαμένες βολές σε κάθε παιχνίδι.

Πρέπει όμως κάποια στιγμή να βρει απαντήσεις γιατί η κλεψύδρα αδειάζει. Η διοργάνωση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη. Κάθε νίκη μετράει, κάθε πόντος από βολή ή τρίποντο μετράει. Και τα λάθη, τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και η χαλαρότητα τιμωρούνται...