Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Η Βαρκελώνη είναι το σπίτι μου - Δε με ήθελε η Ρεάλ»

Δηλώσεις αναφορικά με την επιστροφή του στην Ευρώπη παραχώρησε ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Η Βαρκελώνη είναι το σπίτι μου - Δε με ήθελε η Ρεάλ»

Τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη πήρε για χάρη της Μπαρτσελόνα ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μακρά θητεία στο NBA.

Ο Ισπανός ψηλός μίλησε για την απόφαση του αυτή στο ιταλικό σάιτ «basketinsie», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον αν είχε πρόταση από τη Ρεάλ, αλλά και στους ψηλούς που ξεχωρίζει και του αρέσει να παίζει αντίπαλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την Μπαρτσελόνα: «Λατρεύω που είμαι πίσω, ειδικότερα στη Βαρκελώνη, είναι το σπίτι. Είμαι πολύ καλά από τις πρώτες ημέρες. Αν και όλοι ξέρουν ότι είμαι από τη Μαδρίτη και έπαιζα στη Ρεάλ όταν ήμουν νέος, η Μπαρτσελόνα μου έδωσε την ευκαιρία να νιώσω ξανά αθλητής του μπάσκετ και χαρούμενος. Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που περίμενα. Η ομάδα είναι υπέροχη, έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας ενώ παίζω και με μερικούς συμπαίκτες μου και από την εθνική ομάδα. Ξέρω ορισμένους παίκτες όπως ο Σατοράνσκι. Νιώθω άνετος στην ομάδα, μαζί με τα παιδιά και το προπονητικό επιτελείο. Η ομάδα μεγαλώνει, δουλεύουμε πολύ, έχουμε τον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να νικήσουμε και ελπίζω να το καταφέρουμε».

Για τη Ρεάλ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν με ήθελε. Φυσικά υπήρξε ενδιαφέρον από τις ομάδες που γνώριζαν την κατάσταση. Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης με ήθελαν αλλά εγώ επέλεξα να είμαι σπίτι με την οικογένειά μου μετά από σχεδόν 8 χρόνια στις ΗΠΑ. Χρειαζόμουν να είμαι με την οικογένειά μου εξαιτίας του χρόνου που έχασα μακριά τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα. Είναι μία υπέροχη πόλη, μία σπουδαία ομάδα, δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή. Είμαι χαρούμενος για την απόφασή μου».

Για το ποιους θεωρεί τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη: «Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πάρα πολλοί καλοί σέντερ. Εγώ θα έλεγα τον συμπαίκτη μου, Γιαν Βέσελι. Νομίζω ότι είναι ένας θρύλος στην Ευρώπη, ένας από τους πιο άριστους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ έξυπνος και δουλεύει πολύ σκληρά. Άλλοι ψηλοί που αγαπώ να παίζω ως αντίπαλος, θα έλεγα ότι είναι ο Σερτζ Ιμπάκα που επιστρέφει τώρα και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Πάρα πολλοί ψηλοί στην Ευρώπη! Όπως ο Βάλτερ Ταβάρες. Αγαπώ να παίζω εναντίον τους».