Η σημασία του να είσαι σοβαρός (και από τη γραμμή των βολών)

Ο ανώτερος Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και κρατάει μία υπερπολύτιμη νίκη, αλλά καλείται να διερευνήσει τα ποσοστά του από γραμμή των βολών.

Η σημασία του να είσαι σοβαρός (και από τη γραμμή των βολών)

Λίγα μπορούν να ειπωθούν για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ένα τεράστιο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι της, προερχόμενη από δύο σερί ήττες από Μονακό και Ρεάλ.

Παράλληλα, είχε απέναντι της τους Βαυαρούς που προέρχονταν, παρά τις όποιες απουσίες τους, από τρεις διαδοχικές νίκες, ενώ λίγη ώρα πριν το τζάμπολ γνωστοποιήθηκε ότι θα παρατάσσονταν στο Φάληρο χωρίς τον Ιμπάκα.

Δεδομένα η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και ο Ολυμπιακός, όποτε έπαιζε συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση, το αποδείκνυε, χωρίς να ζοριστεί.

Τις στιγμές όμως που η διαφορά ξέφευγε σε διψήφια νούμερα, οι «ερυθρόλευκοι»... παραχαλάρωναν και έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες του Λάσο, οι οποίοι ούτως ή άλλως έπαιζαν χωρίς κανέναν άγχος, να πλησιάσουν ξανά.

Δεν θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός κινδύνευσε στο τέλος, σίγουρα όμως με λίγη παραπάνω συγκέντρωση σε ορισμένα κομβικά σημεία θα είχε κόψει από νωρίς τον... βήχα στην Μπάγερν.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι που μετράει και ο Ολυμπιακός πολύ απλά έκανε τη δουλειά του στο ΣΕΦ χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά ούτε και να προβληματίσει.

Το μόνο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι η αστοχία από τη γραμμή των βολών. Το 15/21 δεν στοίχισε, αλλά σε άλλα παιχνίδια αντίστοιχο ποσοστό κόστισε και... παρακόστισε στην ομάδα του Πειραιά.

Προφανώς και πρόκειται για ψυχολογικό θέμα, το οποίο θα ξεπεραστεί, όμως σίγουρα έχει τη σημασία του να αντιμετωπίζεις τη γραμμή της φιλανθρωπίας και τους αγώνες κατ' επέκταση με σοβαρότητα και συγκέντρωση.