Ολυμπιακός: Ήττα που έδειξε τις αδυναμίες του

Ο Ολυμπιακός ναι μεν το πάλεψε, αλλά η ήττα από τη Ρεάλ στο ΣΕΦ, έδειξε τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα. 

Ολυμπιακός: Ήττα που έδειξε τις αδυναμίες του

Δεν είναι απώλεια το να χάνεις από τη Ρεάλ στο ΣΕΦ, αλλά η αλήθεια είναι πως πέρσι κέρδιζε τις ισπανικές ομάδες μέσα-έξω. Φέτος έχει ηττηθεί τρεις φορές εντός έδρας από τους Ίβηρες. Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ. Οι Πειραιώτες έκαναν καλή προσπάθεια κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά στο τέλος το ματς δεν τους βγήκε.

Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν ποτέ λύση στον περιορισμό του Ντζάναν Μούσα, ο οποίος μέτρησε 23 πόντους στο ματς με 5/7 τρίποντα, ενώ στο τέλος έκανε τη διαφορά ο Έντι Ταβάρες. Ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ, ένα καθοριστικό μπλοκ πάνω στον Αϊζάια Κάνααν και η ενέργεια του Μάριο Χεζόνια, έδωσαν τη νίκη στους Μαδριλένους.

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στο ΣΕΦ. Οι Μαδριλένοι έβαλαν στόχο τους Αιζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς. Τους περιόρισαν, τους έβγαλαν εκτός ρυθμού, δίνοντας συνεχώς το σουτ στον Τόμας Ουόκαπ. Ο Τεξανός πήρε πάνω του 17 (!) σουτ, όσα ποτέ ξανά σε ένα ματς των Πειραιωτών. Πίτερς και Κάνααν είχαν και οι δύο μαζί 15 πόντους με 2/6 τρίποντα, ενώ δεν μπήκαν τα σουτ (1/5) και στον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε από νωρίς ροτέισον, τόσο για τα φάουλ, όσο και για να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του, αλλά από ένα σημείο μετά έμοιαζε να έχει... ξεχάσει τον Κάνααν στον πάγκο. Ενδεχομένως και επειδή ο Αμερικανός έκανε φάουλ και λάθη, δείχνοντας εκτός ρυθμού. Φέτος, όμως, είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας και θα λέγαμε πως άξιζε να παίξει περισσότερο.

Είναι πάντως θέμα για τον Ολυμπιακό το ντεφορμάρισμα του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ δεν πατάει καλά στο παρκέ από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Δεν έχει αυτοπεποίθηση, λείπουν τα καλά τελειώματα μέσα στο καλάθι (2/6 δίποντα), ενώ έχασε και αρκετές μάχες απέναντι στον Έντι Ταβάρες. Χρειάζεται άμεσα να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Οι Πειραιώτες μπορούν να χαμογελούν για την αγωνιστική άνοδο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, μπορούν να μείνουν ικανοποιημένοι με την προσπάθεια, αλλά στην πράξη πρόκειται για δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους ερυθρόλευκους την Παρασκευή κόντρα στην Μπάγερν. Ο Σακίλ ΜαΚίσικ προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσα από μπασίματα, ντράιβ, αλλά δεν έχει ακόμη βρει τα τελειώματα που θέλει. Μόλις πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, αυτόματα θα ανέβει και η δυναμική της ομάδας.