Τζαμπάρι Πάρκερ: «Στη EuroLeague κάθε παιχνίδι μετράει»

Δηλώσεις στο επίσημο site της EuroLeague παραχώρησε ο άσος της Μπαρτσελόνα, Τζαμπάρι Πάρκερ

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Στη EuroLeague κάθε παιχνίδι μετράει»

Για τις διαφορές ανάμεσα στο NBA και τη EuroLeague μίλησε ο Τζαμπάρι Πάρκερ στο επίσημο site της κορυφαία μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρώην NBAer τόνισε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο κόσμους λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε παιχνίδι στην Ευρώπη μετράει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το μπάσκετ είναι μεγαλύτερο από το NBA. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Από τότε που ήμουν μικρός, όταν έβλεπα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έβλεπα άλλες ομάδες όπως η Ισπανία και η Αργεντινή, ήξερα ότι ανεξάρτητα από το μέρος ή το στάδιο της καριέρας μου, ήθελα να παίξω στο καλύτερο επίπεδο, όπου κι αν βρισκόμουν.

Λατρεύω την EuroLeague. Είναι πολύ ανταγωνιστική. Οι αθλητές παίζουν μπάσκετ με τον σωστό τρόπο και το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα, που είναι το πιο σημαντικό, ξεχωρίζει. Θέλω απλώς να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζω. Όταν κερδίζουμε, αυτό φροντίζει όλα μας τα προβλήματα και εφόσον είμαι μέρος της επιτυχίας της ομάδας μας, τότε είμαι χαρούμενος.

Λέω ότι το NBA και η EuroLeague είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα. Μου θυμίζει κάπως το κολέγιο, εδώ στην Ευρώπη κάθε παιχνίδι μετράει. Μπορεί είτε να σε "φτιάξει", είτε να σε "χαλάσει" και έχει σημασία όταν παίζεις σε συγκεκριμένα τουρνουά. Δεν έχουμε μόνο ως αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχουμε αντιπάλους όπου κι αν πάμε και αυτό δείχνει πόσο σοβαρή (διοργάνωση) είναι».