Τα (πολλά) θετικά μίας υπέροχης βραδιάς στο ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να χαμογελά για τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Τα (πολλά) θετικά μίας υπέροχης βραδιάς στο ΣΕΦ!

Σε μία πιο άνετες φετινές τους βραδιές, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Ζαλγκίρις για να φτάσει τις τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και έχει λόγους να είναι ευχαριστημένος.

Με όπλο την άμυνά τους από την πρώτη περίοδο και την ευστοχία του στα τρίποντα από τη δεύτερη και μετά με πρωταγωνιστές τους Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν, όπως και το Τόμας Ουόκαπ, οι Περαιώτες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Λιθουανούς, οι οποίοι μάταια πάλευαν για να κρατηθούν ζωντανοί στο ΣΕΦ.

Είναι φανερό ότι όλα δείχνουν να ρολάρουν σιγά-σιγά για την ομάδα του Πειραιά. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 1/7 τρίποντα και τελικά ολοκλήρωσε το ματς με 15/29!

Δεν ήταν μόνο η ευστοχία από το τρίποντο, αλλά και η αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών, οι οποίοι σταδιακά γεμίζουν το ρόστερ τους με επιστροφές και ενισχυτικές κινήσεις (Μήτρου Λονγκ και στο βάθος... Πετρούσεφ).

Πολύ ενθαρρυντική ήταν και η εικόνα του Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος κόντρα στην παλιά του ομάδα θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Ο Λιθουανός πραγματοποίησε την πιο μεστή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει πραγματική και πολύτιμη μονάδα στη μεγάλη φετινή σεζόν.

Φυσικά, το μεγαλύτερο κέρδος παραμένουν η συνεχής άνοδος και η συνέπεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Πίτερς και Κάνααν. Δύο παίκτες που την περασμένη σεζόν είχαν γνωρίσει μεγάλη αμφισβήτηση, φέτος έχουν εδραιώσει με την αξία τους τον ρόλο στο ροτέισον του Μπαρτζώκα και αποδεικνύονται καθοριστικοί στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού.