Μπλατ: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας...»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής του  Σκότι Γουίλμπεκιν και απάντησε με την ελληνική έκφραση  από την Iλιάδα.

Μπλατ: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας...»

Kατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής της EuroLeague, στο οποίο οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν στο ΣΕΦ την Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ (22:00) της Πέμπτης (25/10).

Στο πρώτο του σχόλιο ενόψει της αναμέτρησης, ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε τα εξής: "Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Έτσι το περιμένουμε. Θα είναι δύσκολο όπως όλα τα ματς στην Ευρωλίγκα. Θα θελήσουμε να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι όπως κάναμε κόντρα σε Χίμκι και Μπασκόνια".

Για την δυναμική της φετινής Μακάμπι: "Η Μακάμπι είναι φέτος μία εξαιρετική και ανταγωνιστική ομάδα. Έχει ποιότητα, έχει βάθος στον πάγκο, έχει μέγεθος, έχει αθλητικότητα. Έχει πλήρες ρόστερ. Ξέρω τους περισσότερους παίκτες της, καθώς έχω συνεργαστεί με αρκετούς από αυτούς στο παρελθόν. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί σε όλες τις γραμμές του παρκέ".

Για το γεγονός πως είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σκότι Γουίλμπεκιν: "Ποιος δεν είναι σίγουρος πως θα παίξει; Ο Γουίλμπεκιν θα παίξει! Είμαι σίγουρος για αυτό. Μην ακούτε αυτά που λένε. Εξαρτάται και ποιος σας τα λέει. Θα έλεγα μία ελληνική φράση από την Iλιάδα που ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση "φοβού τους Δαναούς και τους δώρα φέροντες. Θα πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Δεν δίνω σημασία σε όλα αυτά που ακούγονται. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Για το αν είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον, καθώς έχει αντιμετωπίσει την Μακάμπι στο παρελθόν: "Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές την Μακάμπι σαν προπονητής στο παρελθόν. Είναι κάτι που μου έχει συμβεί στο παρελθόν, τόσο όταν ήμουν κόουτς στην Εφές, όσο και στην Νταρουσάφακα, οπότε δεν με επηρεάζει καθόλου. Είναι ένα μεγάλος μέρος της επαγγελματικής μου ζωής σαν προπονητής, ήμουν εκεί 9 χρόνια, σέβομαι το παρελθόν μου, αλλά είμαι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ομάδα μου. Είμαι 100% στον Ολυμπιακό, είμαι ερωτευμένος με το μέρος που βρίσκομαι. Αγαπώ την ομάδα που είμαι τώρα. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό".

Για την κατάσταση του Γιάνις Στρέλνιεκς: "Ο Στρέλνιεκς σιγά-σιγά επιστρέφει, είναι κάπως καλύτερα. Το αν θα παίξει κόντρα στην Μακάμπι είναι απόφαση που θα παρθεί λίγο πριν το παιχνίδι. Βελτιώνεται, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στην τελευταία μας προπόνηση. Θα αποφασίσουμε το αν θα παίξει ο Στρέλνιεκς την τελευταία στιγμή".

Για το μήνυμα που έχει να στείλει στους φιλάθλους: "Είχα πει πως απογοητεύτηκα που στο πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι δεν παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα για τους φιλάθλους μας. Δεν έγινε, όμως, αυτό επειδή δεν το θέλαμε. Φάνηκε σα να ξεμείναμε από ενέργεια και μετά από 2.5 δεκάλεπτα καταρρεύσαμε. Αλλά όχι λόγω έλλειψης επιθυμίας, αλλά ενέργειας κατά την γνώμη μου. Και το επειδή ο αντίπαλός μας σούταρε πολύ καλύτερα από ότι εμείς και έπαιξε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ενέργειας. Θα πρέπει να το αντιστρέψουμε αυτό αύριο. Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς και την ομάδα μας. Θα τους δώσουμε την καλύτερή μας εμφάνιση».".