Μουμπρού για Παναθηναϊκό: «Ενισχύθηκε σημαντικά το καιλοκαίρι»

Δηλώσεις αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό παραχώρησε ο τεχνικός της Βαλένθια, Άλεξ Μουμπρού.

Μουμπρού για Παναθηναϊκό: «Ενισχύθηκε σημαντικά το καιλοκαίρι»

Η Βαλένθια αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Άλεξ Μουμπρού να στέκεται στις δηλώσεις του στις συνεχόμενες ήττες των Ισπανών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό λέγοντας ότι ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, ενώ τόνισε ότι πλέον παίζουν καλύτερα μαζί μετά την προσαρμογή στο ξεκίνημα λόγω των πολλών νέων παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει εκνευρισμός για τις ήττες. Όταν νικάς τότε υπάρχουν λιγότεροι τραυματισμοί, οι αθλητές αναρρώνουν γρηγορότερα, ενώ όταν χάνεις αυτό κοστίζει περισσότερο σωματικά. Προσπαθούμε να συνέλθουμε ψυχολογικά. Ξέραμε πως θα έρθουν κακά αποτελέσματα, το γνωρίζαμε τότε που νικούσαμε. Κατανοούμε ότι θα υπάρξουν ατυχείς στιγμές, αλλά οι ήττες έκαναν να αισθανόμαστε έτσι. Παλέψαμε σε όλα τα ματς. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαία ομάδα και το καλοκαίρι έκανε σημαντική προσπάθεια να ενισχυθεί. Οι προσθήκες των Λεσόρ, Βιλντόζα, Μήτογλου και τώρα του Κέντρικ Ναν ήταν σπουδαίες. Ελέγχουν το παιχνίδι και ξέρουν την Ευρωλίγκα καλά. Δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν επειδή αποκτήθηκαν πολλοί νέοι παίκτες και έπρεπε να προσαρμοστούν. Τώρα όμως παίζουν πολύ καλύτερα, σε ένα υψηλότατο επίπεδο αμυντικά και επιθετικά, Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία νίκης μέσα στο γήπεδο τους, όπου οι οπαδοί πιέζουν διαρκώς».

Από την πλευρά των παικτών ο Γκιγιέμ Φεράντο τόνισε:

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που είναι λίγο περίπλοκη για την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες, που αρχίζουν να παίζουν πολύ καλά, και κάνει νίκες. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολη έδρα. Ανεξάρτητα από τον πόνο και τον αντίκτυπο των τριών διαδοχικών ηττών, παρά το ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, η ομάδα έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο παιχνίδι της».